Megdöbbentő és elgondolkodtató esetek is történtek a magyar utakon a tavalyi év során

Ütközést követően az útpadkába fúródott egy Audi

Egy csúszós hajnalon december derekán, az 1-es főúton Tatabánya közelében egy Audi oly módon csapódott a vasúti felüljáró tartópillérének, hogy azt lehetett hinni, valaki emlékművet akart állítani a közlekedési balesetek névtelen áldozatainak… A becsapódás után ugyanis az eleje leszakadt a járműnek, a megmaradt része pedig mintegy figyelmeztető mutatóujjként meredt az égnek.

Fotó: Tatabánya HTP

A sofőr és kutyája is megsérült az ütközés során

A baleset helyszínére riasztott tatabányai hivatásos tűzoltók a jármű alátámasztását, áramtalanítását, majd kerekeire állítását végezték. A tűzoltók a járműben egyedül utazó embernek segítettek elhagyni az autót, majd a mentőszolgálat munkatársainak átadták, akik kórházba szállították. A balesetben a gépkocsiban utazó kistestű kutya hátsó lábai eltörtek, az állatot a Tappancs Állatmenhely munkatársai a helyszínről elszállították.

Fotó: Tatabánya HTP

Júniusban az előző helyszínhez közel darabokra szakadt egy autó egy fán

Szintén az 1-es főúton, szintén Tatabánya közelében történt az a tragikus kimentelű baleset június elején, amely során egy személygépkocsi nagy sebességgel haladt Tatabánya irányából Bicske felé, ám valamiért az útról lerepülve fának csapódott és több részre szakadt.

Fotó: Tatabánya HTP

A sofőrnek esélye sem volt a túlélésre, szerencsére utasa nem volt

A sofőr kizuhant a roncs(ok)ból és szörnyethalt; a fotókat látva valószínűleg ugyanilyen szomorúan végződött volna a baleset, ha be lett volna kötve… Az esethez kivonuló tatabányai hivatásos tűzoltók további személyeket kerestek a roncsban, emiatt a fát motoros láncfűrész segítségével kivágták, de más utasokat (szerencsére) nem találtak. Az autó márkáját nem sikerült megállapítanunk…

Fotó: Tatabánya HTP

Őserdő az úton a 2. kerületi Szilágyi Erzsébet fasorban

Október vége felé, egy napos délutánon a budai Szilágyi Erzsébet fasorban úgy érezhették a közlekedők, hogy a természet sikeresen visszavett egy kis darabot az emberektől, mivel – első ránézésre – egy kisebb őserdő telepedett a forgalmas főútra.

Fotó: Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Betonmixer tépte ketté a fát, amely a járművekre szakadt

A magyarázat ennél jóval prózaibb: egy betonkeverő zöld jelzésre, a Budagyöngye irányába nekilódulva beakadt az út melletti gesztenyefába. Ezt sajnos a sofőrje nem vette észre, így magával rántotta és kettészakította a növényt, ami egy korábbi baleset miatt feltorlódott járművekre, illetve köréjük zuhant, Óriási szerencsére senki sem sérült meg a baleset során, de ez tényleg csak a véletlenen múlt.

Fotó: Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Sorművelő gép alá szorult egy mikrobusz Szabolcs-Szatmárban

Óriási szerencsével élt túl egy brutális ütközést egy dobozos furgon két utasa június utolsó napján, a Nagyhalász és Tiszatelek közötti úton. Egy nehezen belátható kanyarhoz közeledve ugyanis azt tapasztalták, hogy szemből egy négykerekű óriásszöcske érkezik, amely uszkve háromszor akkora, mint a furgonjuk… Mire a sofőr ráeszmélt, hogy mellette nem fognak elférni (alatta pedig nem próbáltak meg átjutni, furgonnal nem is sikerülhetett volna), már elkerülhetetlen volt a karambol: egyenesen az úgynevezett sorművelő gép bal első kerekébe rohantak, kiütve azt, amitől a mezőgazdasági gép rájuk borult, a kereke pedig a furgon vezetőfülkéjébe ékelődött.

Fotó: Frissmedia.hu

Hősies küzdelemben sikerült a beszorult utasokat kimenteni

A Frissmedia.hu információi szerint a műszaki mentéshez a nyíregyházi hivatásos tűzoltók 60 tonna emelésére képes daruja is kivonult, ennek segítségével emelték le a teljesen összeroncsolódott kisbuszról a több tonna súlyú gépet. A műszaki mentést rendkívüli mértékben lassította, hogy közben a munkagép stabilitását is biztosítaniuk kellett a tűzoltóknak. A műszaki mentést még az is nehezítette, hogy a karambolos járművek teljes egészében elfoglalták az úttestet. Végül a két súlyos sérültet mentőhelikopterrel szállították a nyíregyházi kórházba, miután az ibrányi és nyíregyházi tűzoltók feszítővágó berendezés, feszítő henger és lánc segítségével kiszabadították őket.

Audi és KIA ütközött Újpalotán, az egyik valósággal felöklelte a másikat

Halálos kimenetelű baleset történt 2020. október 13-án 15 óra 30 perc körül két autó ütközött össze Budapest XV. kerületében, a Molnár Viktor utca és Drégelyvár utca kereszteződésénél, ahol egy KIA a főútvonalon igen gyorsan és a lezárt felüljáróról érkező Audi elé hajtott. Az ütközés után a KIA lámpaoszlopnak csapódott, amely megfogta a járművet, így az Audi a KIA alváza alá szorult, a levegőbe emelve a kisebb autót.

Fotó: Gombkötő Krisztián

A KIA utasát már nem lehetett megmenteni

A műszaki mentést végző fővárosi hivatásos tűzoltók feszítő-vágó berendezéssel szabadították ki a kisebbik gépjármű vezetőjét és utasát, majd átadták őket a mentőknek. A nagy erejű ütközés következtében sajnos egy 62 éves nő olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. Rajta kívül a balesetben még két ember (a két sofőr) megsérült, őket a mentők szállították kórházba.

Fotó: Gombkötő Krisztián

Kiemelt fotó: Police.hu