Nem volt még nagykorú az a budapesti lány, aki egy házibuliból tetemes mennyiségű alkohol elfogyasztása után került kórházba, ahol őrjöngve támadt az ápolókra. A váci rendőrök befejezték a nyomozást, bírósági ügy lesz a lány tombolásából.

Rendőrséget hívták

Egy váci kórházból kértek rendőri segítséget idén április 18-án hajnalban, mert egy ellátásra hozzájuk került fiatal lány rugdosva támadt a személyzetre. Önkívületi állapotban hadonászott, káromkodva ordibált, köpködött, miközben három ápolót megrúgott. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Megsérültek az ápolók

Az egyik ápolót a kezén, a másikat a mellkasán, a harmadikat az alkarján találta el rúgásaival. Az egészségügyi személyzet három tagjának könnyű sérülése keletkezett.

A Kékvillogó.hu Magyarország 11. legolvasottabb hírportálja volt a hivatalos mérések szerint. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Túl sokat ivott

Kihallgatásán a 17 éves lány úgy nyilatkozott, hogy egy házibuliba volt hivatalos, ahol rövid idő alatt sokat ivott, de arra már nem emlékezett, hogy mit és mennyit.

Fogalma sem volt, mi történt

Ahogyan a következő órák történéseit sem tudta felidézni, a következő emléke, hogy a kórházban ébredt. Fogalma sem volt, mi történt vele és miket tett a kiesett órákban.

Bíróság elé kerül

Váci Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást befejezte, a nyomozás iratait átadta az ügyészségnek.

Szabasdágvesztés

A törvény szerint, aki közfeladatot ellátó személyt erőszakkal vagy fenyegetéssel akadályoz, intézkedésre kényszerít, vagy bántalmaz, egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A büntetés két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés, ha a hivatalos személy elleni erőszakot csoportosan, fegyveresen vagy felfegyverkezve követik el.

Enyhébb büntetés

Mivel a váci esetben kiskorú az elkövető, vélhetően ennél sokkal enyhébb büntetést kap. Talán már az is büntetés lesz neki, hogy az esztelen piálás miatt rendőrségi ügye lett, amiért bíróságra kell mennie.

A lerészegedés fázisai

  • A jókedv fázisa
  • Az akadozó beszéd fázisa
  • A „minden összemosódik” fázis
  • Az összeesés fázisa
  • Az ájulás fázisa
  • Halál közeli állapot

Piálás közben elvágta a barátja nyakát

Egy hónapja írtuk, hogy a Vác melletti Sződligeten iszogatás közben elvágta cimborája nyakát egy 22 éves férfi. A késelőt a rendőrök váci otthonában fogták el, tagadta a bűncselekményt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció