Felfegyverkezve elkövetett rablás kísérlete miatt emelt vádat a Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség azzal a férfival szemben, aki késsel próbált meg kirabolni egy taxist Zuglóban. Videó is készült a támadásról.

Ittas állapotban volt

A vádlott 2021. március 30-án, délután, az Egressy úton, ittasan, maszkot, szemüveget és kapucnit viselve lépett oda egy taxishoz, aki az autójában várakozott. A 38 éves férfi a sofőr oldali lehúzott ablakon bekönyökölt, majd a nála lévő kést még csukott állapotban, de jól láthatóan a kezében tartva, felszólította a sértettet, hogy adja át neki a telefonját és a pénzét. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kinyitotta a kést

A Fővárosi Főügyészség tájékoztatása szerint a taxis  azt válaszolta, hogy nincs nála pénz, amit a támadó nem hitt el, ezért további fenyegetésként a nála lévő kést kinyitotta és azt a sofőr felé fordította. 

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nem engedte, hogy kiszálljon

A fenyegetés hatására a taxis közölte, hogy a pénz a csomagtartóban van, majd megpróbált kiszállni az autóból, azonban ezt nem engedte neki a támadója és visszanyomta a gépkocsi ajtaját a lábával. A sofőr ezután megpróbálta felhúzni az ablakot, a vádlott azonban ezt észlelte, és azért, hogy ezt megakadályozza, a kezében a késsel benyúlt az utastérbe.

Sikerült leadnia a vészjelzést

A sértettnek végül sikerült leadnia a vészjelzést, amire a diszpécser minden környéken tartózkodó taxist a helyszínre vezényelt. A vádlott ezt meghallva megijedt, és elmenekült, menekülés közben pedig a maszkot, a szemüveget és a kapucnis felsőt is levette, hogy nehezebben tudják beazonosítani.

Pár nappal később elfogták

Ahogyan arról a Kékvillogó is beszámolt, pár nappal később elfogták a tettest. A zuglói nyomozók minden lehetséges adatot, bizonyítékot begyűjtöttek, ami pár nappal később eredményre vezetett; azonosították a rablás kísérletével gyanúsítható 38 éves P. Gábort.

Rajtaütöttek a férfin

A nyomozók április 12-én kora este akciót szerveztek az elfogásra, és gyöngyösi otthonában  rajtaütöttek a férfin. A rendőrök megtalálták a kést, a férfi ruháit, köztük az álcázáshoz szánt maszkot, szemüveget és kapucnis pulóvert is. 

Beismerte a tettét

A férfi beismerte a bűncselekmény elkövetését. Vallomása szerint ittas volt, olyankor „rendszeresen hülyeséget csinál”. A  rendőrség megjelenéséig az egészet viccnek gondolta.

Fegyházbüntetést indítványoztak

A Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség a férfival szemben felfegyverkezve elkövetett rablás bűntett kísérlete miatt nyújtott be vádiratot a bíróságra, és vele szemben végrehajtandó fegyházbüntetés kiszabását indítványozta. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Itt a videó a zuglói késes támadásról:

Kiemelt kép: Támadás, Forrás: ugyeszseg.hu