Újra kórházba került az a kisbaba, akit két hete egy patkány támadta meg kiságyában. Az ócsai család olyan rossz körülmények között él, hogy az eset után el kellett hagyniuk házukat. A mindössze 17 éves anya és párja 2 gyermeket nevelnek. A nagyobbik kislány 2 éves, akivel anyja egy gyermekotthonba került.

Összeharapta a patkány

Két hete írtuk meg, hogy Ócsán, egy hat hónapos kislányt összeharapdált egy patkány. A csecsemő édesanyja akkor azt mondta, hogy a gyermek éppen az ágyában feküdt, amikor a baj bekövetkezett. A baba az arcán és a kezén sérült meg. Mikor a szülők mindezt észrevették, mentőt hívtak, a kislányt pedig kórházba szállították. A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

A szemét miatt van sok patkány

A családnak, az eset után, el kellett hagyniuk otthonukat. Az édesanya azt mondta, hogy a környéken azért van olyan sok rágcsáló, mert sokan oda hordják a szemetet. A patkány feltehetően a kiságy matracát kirágva tudott bemászni a kislány mellé.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Borzalmas állapotban van a ház

Az édesanya és kétéves lánya azóta egy anyaotthonban várja őt vissza a kis Amirát.  A 26 éves apa, Dávid rokonoknál lakik és megpróbál egzisztenciát teremteni a családjának. „A négy testvéremmel közös tulajdon a ház, ahol lakunk, és már régóta borzalmas állapotban van. Próbáltunk a párommal segítséget kérni a megfelelő lakhatáshoz, de mindenhol falakba ütköztünk” – mondta a Ripostnak az édesanya.

A vezeték is kiégett

„Ahogy a pénztárcánk engedte, próbáltuk a házat felújítgatni, sajnos nem sok sikerrel. Pont néhány nappal a patkánytámadás előtt kiégett a vezeték a fürdőszobában, ezután a kályhán melegítettük a vizet…” – mondta Cintia.

Mosakodni ment

A kétéves Tatjánának és a hat hónapos Amirának egyszerre jönnek a fogai, a nagyobbnak a rágók, a kisebbnek pedig az első négy, ezért sokat sírtak, Cintia alig aludt, állandóan fáradt volt. Miután Amirát a fürdetés után megetettem a tápszerrel, lefektettem és átmentem a másik szobába, hogy én is gyorsan lemosakodjak még abban a vízben, mert ha újra akartuk volna a vizet melegíteni, az több órát vett volna igénybe.

A cumisüveget is megrágta

Alig néhány perc telt el, mikor meghallották Amira elkeseredett sírását. „Rögtön láttuk, hogy a lányunk véres és rajta fekszik egy patkány. Behoztuk a seprűt, amivel rávágtunk a kiságyra. Az állat elmenekült. ezután vettük észre, hogy az ágy melletti pelenkázón levő cumisüveg is össze van rágva”.

Fiatalon alapított családot

A 17 éves anya a 8 általános elvégzése után nem tanult tovább. Maga is úgy gondolja, hogy nagyon fiatalon alapított családot, de a saját bevallása szerint erre jó oka volt. Jelenlegi párjával 13 évesen ismerkedett meg, azóta együtt vannak. Apja meghalt, anyjával és testvéreivel nem tartja a kapcsolatot. Cintia azt mondja, számára párja jelenti a biztonságot.

Nem szeretne anyaotthonban élni

A családot a 26 éves Dávid eddig alkalmi munkákból próbálta eltartani. A héten azonban talált egy állandó állást, reméli, így végre bejelentett jövedelmet tud felmutatni és a gyerekek náluk maradhatnak. Cintia augusztusban tölti be a 18. életévét, de szeretnék elérni, hogy hamarabb nagykorúvá válhasson, mert nem szeretne addig az anyaotthonban maradni.

Nem fejlődik a kislány

Az anya elmondása szerint a kis Amirán már alig látszanak a sebek. Április 22-én viszont ismét kórházba vitték, már nem a patkányharapás miatt, hanem az emésztését vizsgálják, mert nem fejlődik úgy, ahogyan kell. „Már három hete kértünk időpontot a gyermekünk kivizsgálására. Én csecsemőként tejérzékeny voltam és felmerült a gyanú, hogy ezt örökölte tőlem. Sajnos hetek óta nem gyarapodik a súlya, amiért aggódni kezdtünk” – mondta a fiatal édesanya. A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: illusztráció