Könnyű testi sértéssel gyanúsítják az Országos Rendőrfőkapitányság egyik csúcsvezetőjét. Ő az a vezérőrnagy, akit egyik beosztottja, egy ezredesnő jelentett fel még tavaly nyáron.

A gyanú szerint a férfi a saját irodájában szidta és szóban alázta a nőt, majd többször meg is ütötte. Tavaly július 31-én egy két éve húzódó titkos szerelmi viszony fajult tettlegességig a Teve utcai rendőrpalotában, amikor a nő szakított a vezérőrnaggyal – írta meg a Blikk.

A nőt a történtek után azonnal áthelyezték, januárban pedig felmentették a munkavégzés alól. Az RTL Híradó úgy tudja a rendőrségi vezető azóta is a dolgozik.

A bántalmazott nő megszólalt az RTL Híradónak, akiknek a következőket mondta:

“Ököllel megütötte a karomat, többször is. Amikor próbáltam elhagyni az irodát, akkor utánam jött és rálépett a lábamra, a nyakamnál ráncigált.”  – sorolta a kamerák előtt, hogyan bántotta őt a férfi.

Tavaly nyáron tett feljelentést az ügyben a nő, akit állítása szerint többször kihallgattak az egy év alatt, a férfinél azonban ez csak két hete történt meg – derült ki az ügyészség válaszleveléből.

“A gyanúsított nem tett vallomást, panasszal élt a gyanúsítás ellen, amelynek elbírálása a Legfőbb Ügyészségen van folyamatban.” – áll a levélben.

“Most már legalább van gyanúsított, akiről lehet beszélni.” – mondta a nő, aki nem érti miért húzódhatott eddig az ügy.

A nő ügyvédje hozzátette, hogy ő azt sem érti, hogy miért csak testi sértés miatt folyik nyomozás, szerinte a hivatali visszaélés gyanúja egyértelműen felmerült az ügyben.

A teljes riport itt visszanézhető.