Döntést hozott a Budapest Környéki Törvényszék Galambos Lajos halasztási kérelméről. A másodfokú bíróság helybenhagyta a döntést, miszerint a zenésznek börtönbe kell vonulnia.

Halasztási kérelmet nyújtott be

Galambos Lajost a gáz-, víz- és áramlopási ügyében tavaly decemberben három és fél év szabadságvesztésre és négy év közügyektől való eltiltásra ítélte a Budapest Környéki Törvényszék. Két hónappal ezelőtt, február 15-én kellett volna megkezdenie a büntetését a börtönben Kecskeméten, ám egészségi állapotára hivatkozva halasztási kérelmet nyújtott be. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Hiába fellebbezett

A Budaörsi Járásbíróság február 28-án elutasította ezt a kérelmet, a zenész azonban fellebbezett, most pedig a másodfokon eljáró Budapest Környéki Törvényszék is döntést hozott, és helybenhagyták az elsőfokú ítéletet, azaz már biztos, hogy börtönbe kell vonulnia – tudta meg a 24.hu.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

El lehet keseredve a zenész

A Kékvillogó.hu írt arról korábban, hogy Lajcsi úgy döntött, hogy elkeseredettségében minden kitüntetését és díját visszaadja. A köztársaság elnöki hivatalnak visszaküldi a Magyar Köztársasági Érdemrend Tisztikeresztjét és Lovagkeresztjét. Még a díszpolgári címeit sem tartja meg.

Irigylik tőle a kitüntetéseket

Lajcsi a Blikk számára elárulta, sokan irigylik tőle a két magas rangú állami kitüntetést. Hozzátette, a kevésbé rangos elismerések is megtisztelők a számára. Azért döntött úgy, hogy visszaadja ezeket, mert nem akarja csorbítani a fényüket a vele kapcsolatos ügy miatt.

Az ünnepen jutott erre az elhatározásra

Galambos Lajos március 15-én döntötte el, hogy mindent visszaad. Abban bízik, hogy be tudja bizonyítani, hogy ártatlan. Hangsúlyozta, csak a bíróság állítja, hogy áramot és vizet lopott, erre tanú nincs.

Az évezred elején kapta a kitüntetéseket

A zenész 2001 augusztusában Mádl Ferenc köztársasági elnöktől és Orbán Viktor miniszterelnöktől kapott először rangos kitüntetést. Öt évvel később, 2006 márciusában érdemelte ki a következőt. Ezeket Sólyom László államfőtől és Gyurcsány Ferenc miniszterelnöktől vette át.

Kézzel címezte a levelét

A trombitaművész kézzel írta fel a Köztársasági Elnöki Hivatalnak szánt borítékra a feladót és a címzettet is. Egy kottarészletet is rajzolt a feladó alá, amely alá azt írta: “Szevasz itt a Dáridó”. A levelet személyesen Novák Katalinnak címezte.

Nagy megtiszteltetés volt neki a két díj

Lajcsi megírta Novák Katalinnak, hogy nagy elismerés volt számára, hogy két különböző kormány is díjazta munkásságát. Ez bizonyítja, hogy politikailag független volt. Megírta azt is, hogy nem tudja elfogadni a bíróság döntését.

Ezzel indokolta, hogy visszaadja a díjakat

A zenész nem szeretné, ha a díjak fényét és méltóságát beárnyékolná az az ügy, ami vele kapcsolatos. Bár a díjakra méltónak tartja magát, mégis arra az elhatározásra jutott, lemond róluk. Ezeket visszaadja a Köztársasági Elnök Asszonynak. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Galambos Lajos. Fotó: RTL