Döbbenetes tragédia történt pénteken Kispesten: kiugrott a hetedik emeleti lakása ablakából és az elő-tetőre csapódott egy 70 év körüli férfi a Jókai utcában. János bácsi holttestére a takarítónő bukkant rá.

Szeretetben éltek a feleségével

A drámai részletekről a Bors számolt be, a lap azt írja János bácsi, és felesége Jutka néni szeretetben élte a nyugdíjas éveiket. Két gyermekük született, akik már kirepültek a családi fészekből, így idejük jelentős részét kettesben töltötték. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Az asszony súlyos cukorbeteg volt

A lap információi szerint az asszony súlyos cukorbeteg volt, pár évvel ezelőtt pedig a térdét is műteni kellett, amit János bácsi nagyon nehezen viselt.

Sokan ismerték a házban a családot

A házban sokan ismerték a családot, az egyik szomszéd, Katalin az lapnak azt mondta, annyira közeli kapcsolatban volt a házaspárral, hogy állandó meghatalmazással bírt a nyugdíjuk felvételére.

Sokkos állapotban vannak a szomszédok

“Reggel óta sokkos állapotban vagyok. Nem tudom felfogni, hogy János nincs többé. A napokban elromlott a hűtőszekrényük, és engem kértek meg, hogy betehessék a felesége inzulinját a fridzsiderembe. Korábban mindig ő szerelte nálam a kapcsolókat, mert kiváló elektroműszerész volt” – mondta a Borsnak a közeli barát.

Nemrég még az unokákkal játszott

“Nemrég még az unokákkal játszott. A lánya a tragédia után azt mondta nekem, hogy láttak valamit az édesapán, de arra nem gondoltak, hogy öngyilkosságra készül” – zárta gondolatati Katalin.

Reggeli 7 óra után történt a tragédia

A lap úgy tudja, hogy János bácsi valamivel reggel 7 óra után kinyitotta a konyhájuk ablakát, aztán a mélybe vetette magát. A hátsó kapunál lévő előtetőre zuhant, vélhetően azonnal meghalt. A felesége mindebből semmit nem vett észre, Jutka néni ekkor még mélyen aludt.

A család összetört

A lap otthon találta János bácsi gyászoló lányát, és feleségét, de nem kívántak nyilatkozni, a házban élő Juliska néni, azonban elmondta, közel 40 ismerte a családot.

Az egyik lakó sejtette, hogy valami nincs rendben

“Csütörtök este, a szakadó esőben találkoztam utoljára a férfival. Egy szál alsónadrágban, egy atlétatrikóban és egy pár papucsban szaladgált a háztömb körül. Ebből sejtettem, hogy valami nincs rendben, de hiába próbáltam rávenni, hogy menjen haza. Nem tudom, hogy pénteken mi történt vele, de azt igen, hogy az utóbbi időkben kétszer is kórházba szállították, mert fulladást érzett. Semmilyen szervi elváltozást nem találtak nála, ezért hazaengedték.” – mondta, majd hozzátette:

A takarító talált rá

“János bácsi holttestét a ház takarítója vette észre. Látta, ahogy az előtetőről csurog a vér. Éppen a rendőrök kiérkezése előtt indult az iskolába egy a házban lakó 11 éves kislány is, akinek lehet, hogy pszichológus segítségére lesz szüksége, ugyanis meglátta a köztiszteletben álló férfi holttestét.”

Ha segítség kell!

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 telefonszámot, akár mobiltelefonról is! A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Illusztráció Kispest-Jókai utca – Forrás: Google Maps