Drogot csempészett be a nagykanizsai nevelőintézetbe az egyik gyerekfelügyelő. A férfi kedveskedni akart a lakóknak, emiatt vett 3 ezer forintért kábítószert. A partit az intézet biztonsági őre vette észlelte, majd lebuktatta a drogozó fiatalokat.

Gyerekfelügyelőként dolgozott

A 24 éves nagykanizsai férfi 2020. május elejétől dolgozott gyermekfelügyelőként az EMMI Nagykanizsai Javítóintézetében. Feladatköréből adódóan munkája során rendszeresen személyes kapcsolatba került a javítóintézetben elhelyezett fiatalokkal. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A lakók bizalmába akart férkőzni

A pedagógia képzettséggel nem rendelkező, életkorban a javítóintézeti neveltekhez közel álló fiatal férfiban a javítóintézeti neveltekkel szemben egyfajta, tévesen értelmezett, empátia alakult ki, s a felügyelete alá tartozó neveltek bizalmába kívánt férkőzni.

Meg akarta jutalmazni

Egy 18 éves és egy 19 éves javítóintézeti nevelt közel állt hozzá és segítették is a munkáját, ezért úgy döntött, hogy megjutalmazza őket.

Itt történt az eset

Kábítószert vett nekik

A gyermekfelügyelő 2020. július 30-án 20 órára ment dolgozni, a táskájába cigarettásdobozt tett, amibe kábítószert, speedet tett, amit ismeretlen személytől Nagykanizsán vett háromezer forintért a két intézeti nevelt részére.

Az ipari kamera buktatta le

A drogot munkahelyére ellenőrzés hiányában akadálytalanul bevitte. A rendészeti vezető a 22 órakor elrendelt takarodót követően a biztonsági kamerákon keresztül észlelte, hogy a gyermekfelügyelő a két nevelt fiú hálószobájába ment, majd visszatért a kamerával nyomon nem követhető nappaliba, s onnan ismét neveltek hálószobájába tért vissza.

A neveltek hálószobájában feküdt

Ezt látva a rendészeti vezető a gyermekfelügyelő ellenőrzése mellett döntött. A körlet kulccsal bezárt folyosóajtaját óvatosan kinyitotta, majd a szoba betekintőablakán keresztül észlelte, hogy a gyermekfelügyelő a neveltek szobájában tartózkodik, ahol három egyszemélyes ágy össze van tolva, s az intézeti neveltek vele szemben az ágyon fekve telefont használnak.

Átvizsgálta a szobát

Ezt követően már együtt az intézetvezetővel mentek be hálószobába, ahol az alvást tettető javítóintézeti nevelteket felkeltették és átvizsgálták ruhájukat, valamint a szobát.

Fehér port talált a szobában a biztonsági őr

Ennek során egyikük ruházatában megtalálták a gyermekfelügyelő által részére ezen a napon használatra átadott telefonkészüléket, illetve az egyik ágymatrac alatt egy fehérszínű porral szennyezett műanyag tányért, plasztikkártyát, valamint a nevelői helyiség melletti raktár egyik polcára helyezett alufóliát, amiben a behozott fehér por volt.

Fogyasztottak a drogból

A neveltek közösen a javítóintézetbe bevitt kábítószerből fogyasztottak, illetve azt még az átadása előtt a gyermekfelügyelő is kipróbálta. A lefoglalt 0,118 gramm nettó tömegű fehér por, illetve a plasztikkártyán és a tányéron talált szennyeződés amfetamint és koffeint tartalmazott. Az amfetamin kábítószernek minősül, a javítóintézet gyermekvédelmi intézmény, a gyermekfelügyelő közfeladatot ellátó személy.

Vádat emeltek ellene

A Nagykanizsai Járási Ügyészség gyermekvédelmi feladatok ellátására rendelt épület területén közfeladatot ellátó személyként, csekély mennyiségű kábítószer átadásával elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt emelt vádat a gyermekfelügyelő ellen. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: police.hu