Részegen, jogosítvány nélkül ült volán mögé tavaly nyáron egy fonyódi férfi. Rosszul vette be az egyik kanyart, emiatt lesodródott az útról. A balesetben a férfi nővére meghalt.

Nővérével ment szórakozni

A külföldön dolgozó férfi tavaly júliusban a Kaposvár környékén lakó testvérénél tartózkodott, akivel felkerestek egy közeli szórakozóhelyet. Itt mindketten nagy mennyiségű szeszes italt fogyasztottak el annak ellenére, hogy oda is a férfi autójával érkeztek, és azzal is akartak hazamenni. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Részegen ült a volánhoz

A férfi nővére az éjszaka folyamán megkérte a súlyosan ittas, egyébként vezetői engedéllyel nem rendelkező férfit, hogy autóval vigye haza.

Nem voltak bekötve

 A férfi eleget tett a kérésnek, azonban az út során egyikük sem használta a biztonságot övét, illetőleg a férfi érthetetlen okból lekanyarodott egy mellékútra.

Itt történt az eset

Az árokba borultak

A sofőr a közvilágítás nélküli mellékúton rosszul vett be egy kanyart, ezért autójával előbb a padkára, majd a vízelvezető árokba sodródott, ahol a gépkocsi a füves partfalnak ütközve, a függőleges tengelye körül átfordulva, az eredeti haladási irányával ellentétesen állt meg.

Meghalt a testvére

A sofőr  testvére a baleset során olyan súlyos belső sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette, holott a biztonsági öv használatával a halálos eredmény elkerülhető lett volna. A vétkes sofőr súlyos sérüléseket szenvedett a baleset során.

Vádat emeltek ellene

Halált okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés miatt emelt vádat a Kaposvári Járási Ügyészség a 35 éves fonyódi férfi ellen.

Börtönt kérnek a férfira

Az ügyészség letöltendő börtönt kért a felfüggesztett börtönbüntetés hatálya alatt álló férfira azzal, hogy rendeljék el a korábban kiszabott felfüggesztett büntetés végrehajtását is.

Mától hatályos a törvény

Egyébként péntektől lépett hatályba az a törvény, amely kimondja, ha valaki jogosítvány nélkül vezet, akkor a korábbi pénzbüntetés helyett akár 3 év börtönre is ítélhetik. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: helyszíni felvétel a balesetről –Forrás: police.hu