Tagadja a vádakat az az édesanya, akinek volt élettársa meggyilkolta mindkét lányát, majd elásta őket még 14 évvel ezelőtt. A nyomozók szerint az 57 éves Ildikó még segített is a férfinak abban, hogy eltüntesse a holttesteket. A két lány nevelőintézetben élt, 2009 februárjában pedig éppen hazalátogattak, ekkor történt meg a szörnyűség.

Gyermeket várt Alexandra

H. József 2009 februárjában a diósjenői házukban összeveszett a 19 éves nevelt lányával, Alexandrával, akiről megtudta, hogy gyermeket vár. Többször fejen ütötte, majd megrugdosta a földre kerülő fiatalt, aki meghalt. A vád szerint a holttestet az élettársa segítségével még aznap elásta az udvaron. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A másik lánnyal is végzett

József, egy hónap múlva az áldozata 14 éves húgával veszett össze, aki bevásárlásra kért pénzt tőle. A veszekedés közben a háza udvarán fojtogatta őt, majd úgy megverte, hogy belehalt.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Kiásta a maradványokat

A holttestet előbb egy ágy alá rejtette, majd éjjel a közeli erdőben elásta. A férfi, 2015 nyarán arról értesült, hogy az erdőt fel akarják parcellázni, ezért a csontokat kiásta és elégette, a maradványokat pedig máshol földelte el. Beismerés esetén a gyilkos 15, a nő pedig két év börtönt kaphat.

Másfél éve derült ki a gyilkosság

A 2009-es gyilkossági ügyeket sokáig nem sikerült felderíteni, csupán másfél esztendeje kattant H. József csuklóján a bilincs. Ugyan előbb az idősebb, majd a fiatalabb lány maradványait is megtalálták.

Az anya tudhatott a tettről

József élettársát, a lányok anyját, bűnpártolással vádolták meg, az ügyészség szerint ugyanis tudott a férfi rémtettéről, ráadásul az ásásban is segített neki, és ha bárki kereste a lányokat, azt mondta, Budapestre költöztek.

Az anya mindent tagad

Ildikó, azóta egy Diósjenőhöz közeli településen él. „Ha tudtam volna arról, hogy József mit művelt a lányaimmal, nem ennyi idő után derült volna ki az igazság. Természetesen nem tudtam róla, hogy megölte őket, abban a hiszemben voltam, hogy eltűntek” – mondta Ildikó a Blikknek.

A párja vádolta meg?

„A volt párom vádolt meg azzal, hogy valójában nem ő, hanem én öltem meg a gyerekeimet, de a hazugságvizsgáló tisztázott. Én egy édesanya vagyok, még egy pofont sem adtam nekik soha. Aztán azzal állt elő, hogy segítettem neki elásni őket, de mondjon már nekem egy édesanyát, aki ilyenben részt vesz…!  – mondta a nő.

Tönkrement a gyilkosság óta

Ildikó azt állítja, a történtek óta kapott egy infarktust, és teljesen belerokkant a fájdalomba. Arról is beszélt, hogy annak idején az exe gyakran bántotta őt, többször a pszichiátriára is bekerült miatta. Az anya szerint felmerült, hogy volt élettársa nemi vágyait is kielégítette a lányain.

Rajtakapta a harmadik lányával

„Ami tény, a harmadik lányommal valóban rajta kaptam őt egyszer, aki akkor csupán 16 éves volt. A mai napig hiányoznak a lányaim! Velük együtt én is meghaltam. Teljesen tönkrement az életem” 

El fogják temetni a lányokat

Alexandrának az összes csontját megtalálták, Krisztinából viszont csupán 16 maradvány került elő, így őt csak egy urnában tudják majd eltemetni. A búcsúztatónak még nincs meg a pontos időpontja, de a fiú hallani sem akar róla, hogy az anyjuk megjelenjen ott. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: a gyilkosságok helyszíne. Fotó: police.hu