Miután elfolyt a kismama, Klaudia magzatvize, azonnal autóba ültek és elindultak a férjével a szegedi kórházba. A gyermek azonban még út közben megszületett, a mentők kiérkezése előtti percekben.

Gyorsan kellett cselekedni

Mint ahogyan azt a BudaPestkörnyéke.hu hírportál megírta, egy Csongrád-Csanád megyei pár sietősen a kórházba indult, miután beindult a szülés a kismamánál. A baba hamarabb világra jött, mint azt szerették volna. A férfinak félre kellett állnia út közben, egy körforgalom középső részén nyílt erre lehetősége. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A terhesség 37. hetében járt a kismama

Nem ritkaság, ha a terhesség 37. hetében megszületik a gyermek. A szakirodalom szerint a 37. hét végére a magzat orvosilag érettnek számít, így nem indokolja semmi a kis jövevény világra jövetelének késleltetését. Nem is lett volna lehetősége erre a kismamának, Pőcze Klaudiának, aki a körforgalom közepén álló autóban hozta világra gyermekét, Áront.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Muszáj volt megállni

A kismama szerette volna, ha odaérnek a kórházba, az élet azonban máshogy alakult. Már Szeged közelében voltak, de a fájások erősödtek, a rutinos kismama pedig szólt a férjének, hogy nem tudják folytatni az útjukat. Azonnal meg kellett állniuk.

Áron valódi szerelemgyerek

A szülőket meglepte, hogy megfogant Áron, de nagyon örültek neki, mondta a Bors számára Áron édesanyja. Útközben imádkozott, hogy sírjon fel a gyermek, és tartson ki, amíg beérnek a kórházba. Szeged-Algyő korforgalom biztonságos részén félre tudtak állni az autóval.

A férj hívta a mentőket

Az apa tárcsázta a mentőket azon nyomban, hogy megálltak. Az első két gyermek születésénél nem volt bent a szülőszobában Zoli. Az édesanya elmondta, a férfi nem bírta látni párja fájdalmát, ezért döntött így.

Most nem volt választási lehetőség

A telefonon a diszpécser arra kérte a férfit, hogy vetkőztesse le a feleségét és nézze meg, hogy áll a helyzet ott lent. Klaudia attól tartott, hogy el fog ájulni a férje. Zoltán azonban nem pánikolt, tette a dolgát.

Hamar megérkeztek a mentők

Miután Áron megszületett, egy perccel később ott voltak a mentők. Kiugrott a mentőből egy nő, és azonnal rohant az édesanyához. A szintén háromgyerekes Hegedűs Rózsa rita segített a szülést követően.

Melegíteni kezdték

A kicsit azonnal elkezdték melegíteni. Klaudia férje előtte elvágta a köldökzsinórt. Ezt követően azonnal kórházba vitték az anyát és újszülött gyermekét.

Harcolni kellett a gyermekért

A 22. hétben kiderült, hogy a gyermeknek vesebetegsége van. Az orvosok tartottak attól, hogy nem fog megmaradni a kisbaba. Az anya nem mondott le róla. Az élet őt igazolta, a 24. héten a vesetágulat elkezdett összemenni.

Nagyon boldogok

A családnak most már minden tagja otthon van. Mindenki nagyon boldog, egy dolgot azonban nem tudnak: bizonytalan, hogy mit írnak be a gyermek születési helyének. Három esélyes van: Szeged, Algyő és a körforgalom. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: A körforgalom, ahol megszületett Áron – Forrás: OMSZ Facebook