Nem jött össze a randi, pénze nem volt a visszaútra, ezért gyors megoldásra törekedett a büntetett előéletű pesti férfi. Előbb egy lakásba tört be, majd egy kocsit rámolt ki, de menet közben elhagyta a táskáját, így rövid időn belül horogra akadt. Példás büntetést szabtak ki rá. Cikkünk végén mutatjuk a garázdálkodás képeit.

Nem sikerült a randi

A börtönbüntetésből frissen szabadult férfi 2023 márciusában interneten ismerkedett meg egy kaposvári nővel, ezért Kaposvárra érkezett. A találkozás nem volt sikeres, a férfinak viszont nem volt pénze visszajutni Budapestre, ezért elhatározta, hogy betörésből fog bevételhez jutni. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Öngyújtó segítségével tört be

Besurrant egy belvárosi társasházba, ahol az egyik negyedik emeleti lakás műanyag bejárati ajtajának díszkazettáját a magával vitt öngyújtóval kiégette, majd bemászott a lakásba, ahonnan mobiltelefont és aranyékszereket tulajdonított el jogtalanul csaknem 200 ezer forint értékben.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Betörte egy autó ablakát

A vádlott a zsákmánnyal nem elégedett meg, ezért a társasház mélygarázsában betörte az egyik ott parkoló autó ablakát, és abból készpénzt, illetve elektromos cigarettát lopott el – írta az Ügyészség.  

Elvesztette a táskáját

A férfi azonban véletlenül az elkövetés helyének közelében hagyta a táskáját, melynek tartalma alapján a kaposvári nyomozók megállapították a személyazonosságát, majd elfogatóparancs alapján rövid időn belül őrizetbe vették őt.

Gyorsított eljárásban

A Kaposvári Járási Ügyészség a vádlottat gyorsított eljárásban állította a Kaposvári Járásbíróság elé.

Példás ítéletet hoztak

A 2022 májusában megtartott tárgyaláson a bíróság az ügyészi váddal egyezően állapította meg a többszörös és egyben különös visszaesőnek minősülő férfi bűnösségét, akit ezért 2 év 9 hónap fegyházbüntetésre ítélt. A példásan szigorú ítélet első fokon jogerőre emelkedett. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A megrongált autó

Egyedi betörési technika

Kiemelt kép: illusztráció. További fotók: Ügyészség