Amint arról a Kékvillogó is beszámolt összecseréltek két beteget a szolnoki kórházban. Mire a valóságban elhunyt asszony családja megtudta, hogy mi is történt igazából, már el is hamvasztották az holttestet. Nem kizárt, hogy már a hibás adatok alapján gyógyszerezték a később elhunyt asszonyt. Az elhunyt asszony lánya most feljelentést tesz.

Összecseréltek két beteget

Mint megírtuk összecserélhettek két idős beteget a szolnoki kórházban. Az egyikük november 26-án meghalt, amiről azonban a másik beteg hozzátartozóit értesítették, akik intézkedtek is a hamvasztásról. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A lánya véletlenül tudta meg

Az RTL Híradónak nyilatkozott az elhunyt asszony lánya, aki két napja véletlenül tudta meg, hogy mi történt, amikor meg akarta látogatni az édesanyját a kórházban.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Úgy tudta, javul az édesanyja állapota

Az idős asszonyt november 19-én szállították a szolnoki Hetényi Géza Kórház Covid-osztályára koronavírus-fertőzéssel. Két nappal később a lánya jó híreket kapott, úgy tudta, javul az anyja állapota.

Láztalanul került a belgyógyászatra

„24-én felkerült a krónikus belgyógyászati osztályra, öt nap után, nem covidosként, láztalanul” – nyilatkozta Kissné Csomor Mária

Egy másik nőt talált az ágyon

Mária azt mondta, hogy tegnapelőtt az édesanyja helyett, ám az ő adataival egy másik nőt talált a kórházi ágyon.

Értesítette a rendőrséget

A nővér először nem hitt neki, majd jelezte a főorvosnak, hogy összecserélhették a betegeket. Mivel Mária akkor még nem tudta, hová lett az édesanyja, értesítette a rendőröket is.

El is hamvasztották

Ezután a Covid-osztályra szeretett volna bejutni, hátha az édesanyja ott van, ám ekkor a kórház főigazgatója közölte vele, hogy Mária anyja már november 26-án meghalt, sőt, el is hamvasztották.

Rossz gyógyszereket kapott

„Az igazgató azt mondta, hogy igen, nagy hibát követtek el, és amikor felvetettem, hogy az édesanyám a Covidról felfelé a krónikus belosztályon nem jól lett kezelve, és ellentétes gyógyszert kaphatott, arra is azt mondta: valószínűleg így történt” – mondta a gyászoló asszony.

A másik beteg családját felzaklatták az események

Mária ezután felvette a kórházban fekvő másik nő lányával a kapcsolatot, de ő is csak szerdán tudta meg, hogy valaki más hozzátartozóját hamvasztották el. Ő ugyan örül, hogy az ő édesanyja életben van, de nagyon felzaklatta az eseménysorozat.

Vizsgálják az ügyet

A kórház elismerte a tévedést, amit azzal indokoltak, hogy a betegek kezén nem volt karszalag. Az intézményben azonnali belső vizsgálatot indítottak, de az ügyet már a rendőrség is vizsgálja. 

Az elhunyt asszony lánya fejlenetést tesz

Az elhunyt asszony lánya nyilatkozott a naphire.hu-nak, a portálnak elmondta a nővér először nem akart hinni neki, amikor elmondta, hogy nem az ő édesanyja fekszik az ágyban. ” Aztán megmutattam neki a telefonomban a mama fotóját, nem is hasonlított arra, aki az ágyban feküdt.” – mesélte a lapnak Mária, aki azt is hozzátette, mivel az édesanyját előtte a covid-osztályon kezelték, le akart menni, hogy megkeresse, ám nem engedték. Ekkor hívott rendőrt, két járőr beszélt is a főorvossal, azonban segíteni nem tudtak.

Döbbenetes események

Mária ezt követően másnap visszament a kórházba, akkor már az igazgatónál kötött ki. „Az igazgató elismerte, hogy hibáztak, valószínűleg csere történt, ugyanis az én édesanyám november 26-án meghalt. Ráadásul annak a nőnek a rokonai hamvasztatták el őt, akiknek az édesanyját összekeverték az én mamámmal. A halála okát nem árulta el, máig nem kaptunk róla semmilyen papírt.”

A megtört asszonyt ezek után felkereste azt a mezőtúri nőt, aki elhamvasztatta az édesanyját. „Én nem haragszom rá, mert ő nem tehet semmiről. Nyilván örült, hogy az édesanyja mégis él, de a boldogsága nem lehet teljes, hiszen megviselték a történtek. De képtelen vagyok megnyugodni. Szeretném tudni, hogy ki hibázott? És hol van a mama? Akinek a hamvait nem is láttam.” – mondta a portálnak Mária.

Feljelentést tesznek

„Mi koporsós temetést szerettünk volna neki, az édesapámat is így temettük el. Felzaklatott az ügy, próbálom tenni a dolgomat, de a fejemben rohangálnak a kérdések. Nem nyugszom addig, amíg az édesanyám hamvai nem kerülnek elő. Ügyvédet fogadunk, hétfőn pedig megyünk a rendőrségre feljelentést tenni.” A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: Pexels