Nem lehet ott gyermekei temetésén az a férfi, akinek kisfia és lánya a múlt héten fulladt a szári víztározóba. A férfi ugyanis a tragédia miatt bement a rendőrségre tanúvallomást tenni, azonban a rendőrök őrizetbe vették, mert már hónapokkal ezelőtt, egy korábbi bűncselekmény miatt, be kellett volna vonulnia a börtönbe.

Gyümölcsösben dolgoztak

Nyári munkára érkezett rokonaihoz Tatabányára az a két kiskorú gyermek, akik egy szári gyümölcsösben dolgoztak. A két tini a nagy melegben úgy döntött, hogy a közeli öntözővíz-tározóban lehűti magát, ám annak ellenére mentek bele a vízbe, hogy egyikük se tudott úszni, így elmerültek. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Segíteni próbált a nővérének

A szörnyű tragédia után a gyerekek édesapja elmondta, hogy ebédszünetben mentek el a víztározóhoz megmosakodni. A kislány ekkor belecsúszott és nem tudott kijönni, a fiú pedig utána ugrott, hogy segítsen rajta, de mivel ő sem tudott úszni, belefulladt a vízbe. 

Agyhalott volt a lány

A helyszínre mentőhelikopter is érkezett, majd a mentősök folytatták az újraélesztést. Mindkét gyermeket kórházba szállították. A kisfiú szinte azonnal meghalt, a lány életéért még napokig küzdöttek. Lélegeztetőgép tartotta életbe, végül őt sem sikerült megmenteni.

Élet-halál között lebeg a lány

“A kislányom 15 éves, jelenleg agyhalott és jelenleg lélegeztetőgépen van. Volt egy nyári munka az ismerősömnél, ahova elengedtük a gyerekeket, de nem egyedül mentek hanem ott volt velük például a mamájuk is és több ismerősünk. Azt hittük jót teszünk velük, de tévedtünk” – mondta megtörten az édesapa az RTL Híradójában.

Az édesapjuk valószínűleg nem lehet ott a temetésen

A Bors információi szerint lehetséges, hogy a gyerekek apja nem fog tudni részt venni a temetésükön. A szülőknek meg kellett jelenniük a rendőrségen, hogy tanúvallomást tegyenek, ám az apukát ezek után a rendőrök őrizetbe vették, mivel már hónapokkal ezelőtt be kellett volna vonulnia egy kijelölt büntetés-végrehajtás intézetbe.

Nincs pénz a temetésre

Amint arról korábban is beszámoltunk, a két kamasz családja meglehetősen szerény körülmények között él, ezért is kellett a lánynak és a fiúnak diákmunkát vállalni. Most pedig mindkét gyermeküket.

Segítettek a környékbeliek

A környékbeliek összefogtak az ügy érdekében. Kalló István, az elhunyt tinik nagypapája rendkívül hálás, az eddig kapott segítségért. A nagypapa azt mondta, a család nagyon hálás Németh Norbertnek, Szárliget polgármesterének is, amiért magára vállalta a gyerekek hazaszállítását. „Nagyon fáj a szívünk értük” – mesélte könnyek között.

A holttestek még nem érkeztek meg

Mirella ugyanis még Székesfehérváron, Armandó pedig Budapesten van. Valószínűleg két hét múlva fognak hazaérkezni, ahol végső nyugalomra hajthatják fejüket.A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Itt tud segíteni a családnak

Ha úgy érzi Ön is szívesen segítene a családnak, erre a számlaszámra várják az adományokat: Kedvezményezett neve: Musa Károlyné. Számlaszám: 50437227-15559153

Kiemelt kép: illusztráció