Rettenetes, ép ésszel fel nem fogható tragédia történt 2021. októberében: egy Olaszországban tartózkodó magyar anya több késszúrással megölte a kisfiát, azért mert a gyermeket az apának ítélte a bíróság. B. Katalin első tárgyalását megkezdték az olaszországi Perugiában.

Megölte kisfiát

Mint arról a Kékviloogó.hu is beszámolt, B. Katalin 2021-ben több késszúrással ölte meg kétéves fiát, miután Olaszországba szökött vele. A magyar bíróság ideiglenesen az apánál helyezte el a kis Alexet, az anya azonban nem akarta átadni a gyereket, emiatt mentek külföldre. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Pánik a Lidlben

Katalin, aki egyébként korábban pornószínész volt, kegyetlen módon végzett a kisgyermekével, majd egy közeli Lidl áruházba ment, ahol a kasszaszalagra helyezte a holttestet. A kisfiún a pénztáros és a vásárlók próbáltak segíteni, a mentők is a helyszínre érkeztek, de már nem tudták megmenteni a kis Alex életét.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Fotókat készített a meghalt gyermekről

Ezután a nő fotókat készített a gyermek holttestéről, amiket elküldött az Apák az Igazságért Közhasznú Egyesület egyik tagjának, Kalmár Lászlónak – azzal a szöveggel, hogy a gyermek most már senkié nem lesz. A fotókat Kalmár László küldte tovább a gyermek édesapjának.

Megromlott a kapcsolatuk

B. Katalin és volt párja kapcsolata még azelőtt megromlott, hogy a nő világra hozta a közös gyermeküket. Egyre többet veszekedtek, de egy ideig még együtt éltek. Kölcsönösen alkalmatlannak tartották egymást a szülőségre, és mindketten maguk akarták a kis Alexet felnevelni.

Korábban is fenyegetőzött

A vita odáig fajult, hogy már a gyámügynek, később a bíróságnak is be kellett avatkoznia. Az apa elmondása szerint Katalin többek között olyan kijelentéseket is tett, hogy a kisfiút lelocsolja benzinnel és felgyújtja. A nő ezt később tagadta. A magyar bíróság mindenesetre tavalyelőtt ideiglenesen ősszel az apánál helyezte el Alexet, és arra kötelezte az anyát, hogy adja át az apának.

A gyilkos anya nem mutatott érzelmeket a bíróságon

A Bors azt írja, hogy január 12-én tartották az első tárgyalási napot, melyre Katalin egyenruhások gyűrűjében, bilincsbe verve, egy sárga mellényben érkezett. Érzelmeket nem mutatott, egy könnycsepp sem gördült le az arcán.

Trükközni akart a bíróságon

Bradács arra hivatkozva kérte a tolmács leváltását, hogy rosszul fordította le a dokumentumokat. Ez nagyon bosszantotta az elnököt, aki nemcsak megerősítette a tolmácsot, hanem kiemelte, hogy a folyamat elején elmondottakkal ellentétben Bradács tökéletesen érti és beszéli az olasz nyelvet – írja a lap.

Sok tárgyalás vár a nőre

A bíró ezután kitűzte a következő 11 darab tárgyalási napot március 31-ig. A következő tárgyaláson a vád tanúit hallgatják meg – összegezte a történteket a gyászoló apát képviselő ügyvéd, Massimiliano Scaringella, aki szerint csakis az életfogytiglan lenne a megfelelő büntetés a gyerekgyilkos számára.

A gyilkos anyja azt reméli, nem kap ilyen súlyos büntetést lánya

Nem hiszem, hogy igazságos lenne, ha a lányomat élete végéig börtönbe zárnák. Megbánta, amit tett, és folyamatosan a kisfiára gondol. Tudom, mert telefonon szoktam vele beszélni. Remélem, a  bíró maximum 15 évre ítéli – írta korábban a Bors. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: helyszínelés a gyilkosság után