Dunakesziről indult kórházba férjével és 2 éves gyermekével az a 25 év körüli kismama, akinél reggel elfolyt a magzatvíz. A család egy budapesti benzinkútig jutott, ahol azonban felgyorsultak az események és beindult a szülés. Bella a kocsi hátsó ülésén látta meg a napvilágot.

Elfolyt a magzatvíz

Dunakesziről indult kórházba férjével és 2 éves gyermekével az a 25 év körüli kismama, akinél reggel elfolyt a magzatvíz. A család egy budapesti benzinkútig jutott, ahol azonban felgyorsultak az események és beindult a szülés. A családfő félreállt és értesítette a mentőket. A mentésirányító pedig azonnal riasztotta a legközelebbi esetkocsit és a koraszülött-rohamkocsit, amik perceken belül a helyszínre értek. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A kocsi hátsó ülésén született meg

Tapasztalt mentőtiszt vizsgálta meg az édesanyát, majd (helyesen) úgy döntött, hogy már nem mozgatják az asszonyt, és a kis személyautó hátsó ülésén, a csomagtartót felnyitva segítik világra a gyermeket.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Bella felsírt

A kis Bella gyorsan meg is született és szinte azonnal felsírt. Helyszíni ellátást követően az édesanyát és az újszülöttet is stabil állapotban szállíthatták kórházba a mentők – számolt be a nem mindennapi szülésről az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldalán.

Autóban indult meg a szülés

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról néhány hete, hogy nem mindennapi helyzetnek lehettek szemtanúi a Csillaghegyi rendelő dolgozói, akik egy születendő kisbaba segítségére siettek a HÉV-megállóhoz: egy autóban beinduló szülésben kellett segédkezniük, amíg ki nem ért a mentő.

Kereste azokat, akik segítettek

Egy apuka tette közzé az egyik óbudai Facebook-csoportban, hogy keresi azokat, akik a segítségükre siettek egy autóban szülés közepén és telefonon tartották a kapcsolatot a mentős diszpécserrel. Elsőként egy gyermekorvos ért a helyszínre lányával, majd később több doktornő is a születendő kisbaba családjához sietett.

Mindenki jól van

Az édesapa a nagy zűrzavarban akkor senkiről nem tudott információt kérni, hogy később megköszönje, amit értük tettek, így a közösségi médiához fordult, hogy elmondja, mindenki jól van, és szeretné felvenni a kapcsolatot segítőikkel.

Megtalálták egymást

A hihetetlen szituáció közben végül a mentő is kiérkezett. Az eset után az internetnek köszönhetően a család és a rendelő dolgozói elérték egymást, így már van, akivel fel is vette a kapcsolatot az apuka.

A Könyves Kálmán körúton született meg

Néhány hónapja arról számoltunk be, hogy Budapesten, út közben jött világra egy gyermek, még az előtt, hogy az anya és az apa beértek volna a kórházba. A rendőrök előbb megpróbáltak kéklámpás felvezetéssel eljuttatni a vajúdó anyát a kórházba, ám erre már nem került sor. A kisbaba a Könyves Kálmán körúton megszületett.

Nem volt légzése, de a mentők segítettek

Az újszülött nem lélegzett. A mentők egy percen belül kiérkeztek a helyszínre, és ellátták a kisbabát, aki végül felsírt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció