Nyomozóként dolgozott az a férfi, akit a napokban fogtak el a rendőrök Vas megyében. N. Zsoltot azzal gyanúsítják, hogy 25 évvel ezelőtt brutálisan meggyilkolta, majd kirabolta az akkor 84 éves Jolika nénit.

25 éve történt a gyilkosság

Amint arról a Kékvillogó.hu is beszámolt, a napokban fogták el egy 25 évvel ezelőtti Vas megyei gyilkosság feltételezett elkövetőjét. A férfi korábban nyomozóként dolgozott Vasváron. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Az apja is gyanúsított

N. Zsoltot bilicsbe verve, munkahelyéről vitték el a rendőrök. A férfi édesapját, N. Istvánt is rabosították, de ő bokapereccel a lábán szabadlábon van.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Egy rokon kotyoghatta ki a titkot

A falubeliek úgy tudják, amikor N. Zsolt egyik rokona súlyos beteg lett, a kórházban öntudatlanul kikotyogta szörnyű titkát. Így került képbe Zsolt és az édesapja. A helyiek abban mind egyetértettek, hogy a 84 éves Jolika néni nem ilyen halált érdemelt. 

A wc-be dobta az áldozatot

Gyilkosa megverte, majd megfojtotta, a holttestét pedig az árnyékszék ülőkéje elé dobta. A férfi az áldozat pénzével és arany ékszereivel távozott. Az asszony időskorában is a mozi pénztárosaként dolgozott, de gyakran hozott Törökországból aranyat, amit az otthonában az asztalra kiborított, és annyit mondott az ismerőseinek: válogassatok, majd kifizetitek később. De pénzzel, étellel és itallal is segített a rászorulókon.

Keresztgyereke találta meg

„Jolika a keresztanyám volt, sosem felejtem el, szerda volt, amikor átmentem hozzá. Hiába kerestem a házban, végül az udvari vécében találtam rá a holttestére. Nagy megkönnyebbülés, hogy elfogták, de nagy pofon is ez nekem, mert a gyilkos távoli rokonom, pont velünk szemben laktak – mondta a Blikknek egy helybéli.

Nyomozóként dolgozott

Egy másik falubeli úgy tudja, hogy amikor N. Zsolt megölte Jolika nénit, még nem volt nős. Miután leszerelt a határőrségtől, beállt nyomozónak a Vasvári Rendőrkapitányságra. Csendes, jámbor embernek ismerték, aki a légynek sem ártott. Büszke volt a két fiára, akik év végén kitűnő bizonyítványt vittek haza.

Itt történt a gyilkosság

Tavaly kezdtek el nyomozni

A Nemzeti Nyomozó Iroda csütörtökön közölte: a korábban sikertelen nyomozás után az üggyel 2021-ben kezdtek el ismét foglalkozni. Az adatgyűjtések és tanúkihallgatások mellett a tudomány mai állásának megfelelő eszközökkel végzett szakértői vizsgálatok vezettek eredményre.

Gyanúsított lett

Az elkövetéskor még csak 20-as éveiben járó, most 46 éves N. Zsoltot a hatóságok nyereségvágyból elkövetett emberöléssel gyanúsítják, őrizetbevételét követően előterjesztést tettek letartóztatására a nyomozás felügyeletét ellátó Vas Megyei Főügyészségnek. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A férfi elfogásáról készült videót a rendőrség tette közé

Kiemelt kép: N. Zsolt – Forrás: police.hu