Bogi kitűnő sportoló volt, de a rossz edzésterv derékba törte karrierjét. Édesanyja minden megtesz, hogy lánya újra járni tudjon: hamarosan megműtik a 14 esztendős pestszentlőrinci fiatalt, aki a remények szerint újra tud majd járni. A beavatkozáshoz vérre is szüksége lenne Boginak.  

Szertefoszlott álmok

Szertefoszlott egy 14 éves kislány álma: már soha nem lesz a ritmikus gimnasztika olimpiai bajnoka. Bartha Boglárka 2 éves kora óta sportol, két éve azonban nem tud lábra állni. Édesanyja, Choma Krisztina mindent megtesz, hogy gyereke visszakapja korábbi életét. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Egyedül neveli a lányt

„Négy hónapos terhes voltam, amikor egyedül maradtam vele és azóta egyedül nevelem. Mozgékony és hajlékony volt, nagy mozgásigénnyel. Kétévesen kezdett el balettozni. Az egyik gyermekkori barátnőm ritmikus gimnasztika edző, hozzá négyéves korától kezdett járni. Bogi eléggé kitűnt a tömegből. Országos bajnok lett rögtön az első versenyén” – kezdte a történetet az egészségügyben dolgozó Krisztina, aki Pestszentlőrincen él a lányával.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Fájni kezdtek a végtagjai

Bogi időközben élsportoló lett és nagy álma volt, hogy olimpiai bajnok legyen. A kislány heti hat alkalommal, edzésenként négy órát gyakorolt, Krisztina pedig megbízott lánya edzőjében.  A 14 éves lány végtagjai azonban időközben fájni kezdtek, végül már járni sem tudott és orvoshoz kellett vinni. Két évvel ezelőtt megállapították, hogy sérülésből adódó combcsontfej nekrózisa van.

Műteni kell mielőbb

Az édesanya szerint a lánya edzőnője nem fordított megfelelő időt a lazításra, pedig egyéni edzésterve volt, aminek meg is kérték az árát. Krisztina minden követ megmozgatott, hogy minél hamarabb műteni tudják Bogit. A több millió forintos beavatkozás előtt, azonban vérre van szüksége. 

„Nekem a lányom ad erőt”

Anya és lánya nehéz időszakon megy keresztül, de mindenben támogatják egymást. „Nekem a lányom ad erőt, hogy sikeresen túllegyünk ezen az egészen és boldog legyen: végre meggyógyuljon, visszakapja az életét, újra tudjon járni. Ezek nagyon nagy dolgok nekünk” – mondta a Borsnak az anyuka. 

Gyerekeken akar majd segíteni

„Bogi nem fog tudni sport nélkül élni, már most megálmodta, hogy lovagolni akar. Kitünő tanulóként orvos szeretne lenni, méghozzá ortopéd traumatológus, hogy olyan gyerekeken tudjon segíteni, mint ő” – tette hozzá.

„Szurkoljanak értünk!”

„Kérem az országot, hogy ezért szurkoljon. Június 19-én lesz a lányom csípőprotézis műtétje, egészen pontosan 10 óra harminc perckor, akkor kérem az országot, hogy ezért szurkoljon, addig meg remélem, rengeteg vért kapunk még” – fogalmazott az anyuka.

Vérre van szüksége  

Az irányított véradás az ország bármely pontján lehetséges. Minden vércsoportot szívesen fogadnak. Név: Bartha Boglárka, TAJ szám: 128 286 692, Kórház neve: WABERER Medical Center, Műtét időpontja: 2023.06.19., Kezelőorvos; dr. Zahár Ákos, Szül. idő és hely: 2009.01.27. Budapest. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció. Fotó: M1.