Budapesti lakásán fogták el a nyomozók egy család két tagját, akik munkahelyükről gyűjtögették a konyhai edényeket. A 7. kerületi rendőrkapitányságán tett feljelentést egy fővárosi étterem alkalmazottja, mert kiderült: körülbelül egy év alatt sok, különféle felhasználású és fajtájú porcelán- és egyéb edényt lopott el ismeretlen tettes az étteremből

Feljelentést tettek

A Budapesti Rendőr-főkapitányság 7. Kerületi Rendőrkapitányságán tett feljelentést szeptember 18-án egy fővárosi étterem alkalmazottja, mert kiderült: körülbelül egy év alatt sok, különféle felhasználású és fajtájú porcelán- és egyéb edényt lopott el ismeretlen tettes az étteremből. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A közösségi oldalon bukkantak rá

A feljelentés szerint a munkatársaknak feltűnt, hogy egy közösségi oldal eladási felületén éppen olyan, nagy értékű tárgyakat kínál értékesítésre az étterem egy korábbi dolgozója, mint amilyenek az étteremből eltűntek.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Sikeres házkutatás

A nyomozók a begyűjtött adatok alapján kutatást tartottak a volt alkalmazott, és annak – akkor még az étteremben dolgozó – egyik rokona 8. kerületi lakásán, ahol sok konyhai porcelán- és rézedényt foglaltak le, amelyek piaci értéke körülbelül 4,3 millió forint.

Nem ismerték el

K. Zoltánt és L. Andrásnét előállították a kerületi rendőrkapitányságra, és nagyobb értékre elkövetett lopás bűntett alapos gyanúja miatt hallgatták ki. A 34 és 64 éves gyanúsítottak a terhükre rótt bűncselekmény elkövetését nem ismerték el – adta hírül a police.hu oldal.

Sikeres volt a házkutatás

Videó a helyszínről

https://youtube.com/watch?v=hjgzhjyfv4I%3Fsi%3Dzb3m5Vzt3Evuk0IR
Forrás: police.hu

Templomból lopott

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról korábban, hogy lopás miatt keresi a rendőrség azt a férfit, aki kisétált egy óriási Szűz Mária-szoborral a terézvárosi templomból. A bűntettet kamera rögzítette. A rendőrség megosztott egy felvételt az oldalán, amelyben jól látszik, mi történt.

Hóna alá vette a szobrot

Az ismeretlen elkövető egy kis ideig a Szűz Mária-szobor mellett ácsorgott, majd kiemelte azt a tartójából, a hóna alá vette és kisétált vele a templomból.

Pénzt akart lopni

Ugyancsak egy videófelvétel segítségével sikerült elkapni egy másik jómadarat. A BudaPestkörnyéke.hu írt arról, hogy a kőbányai rendőrök lopás kísérlete miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen. Egy férfi január 24-én 17 óra előtt pár perccel egy 10. kerületi mosoda fizetőautomatájából el akarta lopni a pénzt, így azt egy fejszével megrongálta. 

El akarta vinni a pénzt

Az illető arra számított, hogy kinyitja ezt a gépet, és megszerzi a pénzt belőle. Az automatában található pénz azonban elenyésző része lett volna annak, mint amekkora kárt okozott ezzel a tevékenységével, a gép ára ugyanis 7 számjegyű összeg is lehet.

Alkatrészcsere

A mosógépnél a történtek után nem működött a készpénzes fizetés, így egy alkarészt ki kellett cserélni. A feltételezett elkövetőről felvétel készült, így a BRFK a férfi megtalálása érdekében február 16-án felhívást adott ki. A ferencvárosi rendőrök elfogták a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható B. Krisztiánt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: sikeres volt a házkutatás. Fotók: police.hu