A horrorbaleset szerda reggel, Seregélyest és Sárosdot összekötő, 38-as főúton történt, amikor egy céges busz felborult, majd az árokba csapódott a fedélzetén közel 50 fővel. A buszsofőr meghalt a balesetben.

Esélye sem volt

Ahogy írtunk róla, 20 utas önerőből kikászálódott az árokba fúródott roncsból, többeket feszítővágóval kellett kimenekíteniük a kiérkező tűzoltóknak, emellett 23 ember könnyebben, egy ember súlyosan megsérült, a buszt vezető sofőr pedig életét vesztette. Egy helybeli szemtanú elmondta, hogy a sofőrnek vélhetően esélye sem volt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Azonnal meghalt

„A busz eleje teljesen össze volt roncsolódva, mintha orral előre esett volna be az árokba, így a sofőr valószínűleg azonnal meghalt. Első ránézésre azt hittem, hogy aki elöl ült, az sem élte túl ezt az egészet” – mesélte egy helybeli.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Sokan gyászolják

A busz nagylóki sofőrjét, a középkorú K. Nándort szinte mindenki ismerte, a köztiszteletben álló férfit rengetegen gyászolják. „Nándi mindig nyugodt, higgadt sofőr volt, óvatosan vezette a buszt, nem értjük, hogyan történhetett ez az egész tragédia. Sokkot kaptunk, mikor megtudtuk, mi történt, el sem akartuk hinni.”

Aktív volt

„Nándi az egyik legkedvesebb, legvidámabb ember volt, akit valaha ismertem, mindenkihez volt egy jó szava vagy egy kedves mosolya” – mondta a férfi egyik ismerőse. Hozzátette, település-szerte kedvelték a férfit, aki aktív tagja volt a közösségnek – írja a Bors.

Fogathajtó volt

Nándor emellett elismert lovas szakember és fogathajtó is volt, egyben a Nagylóki Lovas Egylet elnöke is. A Fejér Vármegyei Lovassport Szövetség szívszorító szavakkal búcsúzott a férfitől a baleset napján.

Így búcsúztak tőle

„Megrázó hírt kaptunk ma. Fogathajtó sporttársunk, a Nagylóki Lovas Egylet elnöke, a megyei versenyek mindig jó kedélyű résztvevője, K. Nándor ma reggel tragikus hirtelenséggel elhunyt. A megye fogathajtó közössége osztozik családja fájdalmában, emlékét megőrizzük!” – írták a Facebookon.

Találgatnak a helyiek, hogy mi történhetett

“Vagy rosszul lett, vagy elaludt” – mondta egy helyi a Tények számára. Kiemelte, hogy féknyomok nem voltak a baleset helyszínén, ebből gondolja, hogy ez a két lehetőség áll fenn.

Rémisztő volt a becsapódás

A buszon utazó egyik utas úgy fogalmazott, hogy “olyan volt a becsapódás, mint egy katasztrófafilmben”. Az utasok halálfélelmükben ordítottak. “Sikítoztak, itt áj, ott fáj” – mondta az egyik túlélő.

Nagylókon lakott a sofőr

A Seregélyestől 23 kilométerre lévő Nagylókon élt a buszsofőr. A településen mindenki kedvelte. “Nem is lehet a Nándiról rosszat mondani” – mondta egy helyi asszony. Hozzátette, nagyon jó ember volt. A férfinak a korábbi kapcsolatából négy gyermeke született. Jelenlegi párjával egy gyermeket neveltek közösen, a nő ráadásul négy hónapos terhes. Az öt gyermek félárván maradt.

Megrendültek a környékbeliek

Az életét vesztett férfi a helyi lovasegylet elnökeként tevékenykedett. A településen mindenki gyászolja. “Mindenkit megviselt, úgy az utasokat, meg úgy a családot” – mondta egy környéken lakó.A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Helyszíni fotó – Forrás: MTI