Tömegbaleset történt az M0-ás autóúton kedd délelőtt. Délután 3 órakor még 8 kilométeres volt a torlódás. Kis Grófo is beragadt az autók közé, időnkét egy-egy poszttal jelentkezik, amelyben közhírré teszi, hogy mennyi ideje áll az M0-áson.

Kis Grofó

„1,5 órája az M0-on ragadtam kb. 200 métert lehetett idáig menni! Nagyon kíváncsi leszek miért van ekkora torlódás , csak nem fűnyírás miatt!? Vigyázzatok magatokra, csak szerettem volna tudatni mindenkivel, hogy az M0-on Szeged irányában több km-es torlódás van!” – írta kedd délelőtt Kis Grófo Facebook oldalán.

Tömegbaleset az M0-áson

A mulatós valószínűleg akkor még nem tudta, hogy tömegbaleset történt az autóúton. Ahogyan mi is beszámoltunk róla, kedd délelőtt több kamion és egy teherautó rohant egymásba. az M0-s autóút déli szakaszán, az M5-ös autópálya irányába, a 7-es főúti csomópontnál. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Helyszíni felvétel

Forrás: BudaPestkörnyeke.hu/GK

A hátsó kamion volt a vétkes

A BudaPestkörnyeke.hu helyszíni tudósítója szerint a leghátsó, piros kamion egy román Scania, ő tolta össze a többit. Az előtte haladó kamion vontatmánya felborult, ebben nem sérült meg senki, a gépet szállító magyar trélerben sem, de a kis rakodógép lecsúszott a platóról.

Belassult a forgalom

A baleset miatt lezárták az érintett útszakaszt, a nézelődök miatt pedig belassult az M0-ás másik irányának a közlekedése is. Először 5 kilométere volt a dugó, majd 8 kilométeres lett. Az autósok órák óta vesztegelnek, úgy, ahogyan Kis Grófo is.

Mentőhelikopter érkezett

A forgalmat a műszaki mentés és a mentőhelikopter miatt nem tudták újraindítani, csak órákkal később. Délután a mulatós újabb posztot tett ki a közösségi oldalára, abban azt írja, már 4 órája szinte egyhelyben áll. Egyszerűen nem tud eljutni az autóút kijáratáig.

Helyszíni felvétel

Forrás: BudaPestkörnyeke.hu/GK

Veszélyes anyag az úttesten

Nemsokkal a baleset után kiderült, hogy az egyik sérült járműszerelvényből nátrium-hidroxid ömlött a pályatestre. A mentesítés folyamatban van. A helyszínelés és a műszaki mentés még órákig eltarthat. Az utinform.hu legfrissebb tájékoztatása szerint egy sávon ugyan már megint a forgalom, de a torlódás még mindig 8 kilométeres.

Erre lehet kerülni

Az utinform.hu azt javasolja, hogy aki teheti és az M7-es autópályán a Balaton felől érkezik, annak érdemes az M6-os autópályára áttérni, akár már Székesfehérvárnál is a 62-es főút igénybevételével, de legkésőbb Érdnél mindenképpen.

M1 felől

Az M1-es autópálya felől Törökbálintnál letérve alsóbbrendű utakat lehet igénybe venni, szintén az M6-os autópályáig, de mivel a torlódás már visszanyúlik az M1-es autópályáig, ezért aki teheti és Tatabánya felől érkezik és az M5-ös autópálya felé haladna annak célszerű akár már Herceghalomnál letérni, és a Biatorbágy-Sókút-Tárnok útvonalon az M6-os autópályán tudja elkerülni azt a szakaszt.

Helikoptert javasolnak

A mulatóst, a közösségi oldalán, többen megpróbálják megnyugtatni. Azt írják, hogy ezért jobb helikopterrel utazni. A hozzászólók többsége kitartást kíván Kis Grófonak. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Kis Grófo – Forrás: BPK montázs