Egyre gyakoribbak a kutyatámadások. Hiába kötelező mind az eb, mind mások érdekében is a közterületeken a póráz, nagyon sok felelőtlen állattartó tudomást sem vesz erről a szabályról. Cegléden egy fiatal lány és vizslája jártak pórul, akár tragédiával is végződhetett volna a történet, ha nincsenek ott olyanok, akik a segítségükre sietnek.

Német juhászkutya támadt egy lányra

Egy lánybúcsút ünneplő társaság figyelt fel július 15-én este 10 óra magasságában a magyar vizsláját pórázon sétáltató fiatal lányra, aki épp próbálta védeni a kutyáját a rátámadó, nyakörvet viselő német juhászkutyától. A vizsla eközben láthatóan a gazdáját védte, hogy a német juhászkutya véletlenül se tudja őt megközelíteni. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Megragadta a lány kutyáját

„Kiugrottunk az autóból és őszintén megmondom, mi is kétségbeestünk, hogy mégis mit tudunk tenni? Hiába dudáltunk és rontottunk a támadó kutya felé, esze ágában sem volt elengedni a szerencsétlen vizslát.” – mondta el a Metropolnak Budavári-Németh Krisztina.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Sokan nem mentek oda segíteni

Elmondása szerint, bár többen látták őket az utcán és hallották a dudálást és kiabálást, senki sem ment oda segíteni nekik.

Jégkaparóval kergették el

„A sofőrünk hirtelen előkapott az autójából egy hosszú jégkaparót és azzal csapott oda a támadó kutyára. Csak ezzel tudtuk elkergetni, de ekkor már elég látványos sérülései voltak szegény vizslának.” – részletezte a háromgyerekes anyuka.

Sokan látták, mégsem segítettek

„Hallottam, hogy felhúzzák a redőnyt, hogy ki tudjanak kukucskálni. Látták, hogy baj van, mi ott álltunk minden nélkül, tanácstalanul, mégsem segítettek. Fogtak volna egy lapátot, vagy egy seprűt… Még szerencse, hogy a barátnőmnek volt annyi lélekjelenléte, hogy eszébe jutott a jégkaparó” – panaszkodott.

Megviselte az eset

Krisztinát és barátnőit nagyon megviselték a történtek. Mindennap beszélnek róla és bele se mernek gondolni abba, mi történt volna, ha ők épp akkor nem járnak arra.

Félelmetes volt

Az a kutya félelmetes volt! Ha nem vagyunk ott, a halálba marcangolta volna a vizslát, az biztos! Szerencsénk volt. Jókor voltunk, jó helyen. Nem sokkal később a lány szülei is megérkeztek, így mi is továbbálltunk, de előbb meggyőződtünk róla, hogy biztonságban vannak – mondta Krisztina.

Veszélyes terület a folyosó

Ahogy arról korábban a Kékvillogó.hu is beszámolt, közösségi oldalán panaszkodott el egy zuglói lakó, hogy szinte már ki sem mer menni a folyosóra, ugyanis attól tart, hogy támadás éri.

Kihez lehetne fordulni?

Noha ebben az esetben nem valami kétes alak, hanem egy agresszív pitbull tartja rettegésben a ház lakóit. Az állat már többször rárontott az ott élőkre, s úgy fest, gazdája nem igazán képes megnevelni az ebet. Az érintett tehetetlennek érzi magát.

Inkább utat adnak neki

Kifogásolta azt is, hogy az állaton nincsen szájkosár sem. „Ha találkozunk vele a lépcsőházban, hörög, morog, húzza a gazdáját és agresszívan, támadóan vicsorog felénk. Ilyenkor ki kell mennünk a lépcsőházból, hogy utat engedjünk neki” – magyarázta.

A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt fotó: Illusztráció/Freepik