Egy négylakásos, háromszintes társasház tetőszerkezete égett teljes terjedelmében Budapesten, a XXII. kerületben. Az oltásról videó is készült.

A tűzhöz a fővárosi hivatásos tűzoltókat riasztották. A helyszínre tizenöt gépjárművel, több mint harminc tűzoltó érkezett. Közel egy órás megfeszített munka után az egységek a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett nyolc vízsugárral fékezték meg a tűz továbbterjedését és oltották el a lángokat.

Mintegy 250 négyzetméteres négylakásos, háromszintes lakóház tetőszerkezete gyulladt ki szerdán, késő este Budapest XXII. kerületében, a Barátcinege utcában. A tűzhöz a fővárosi hivatásos tűzoltókat riasztották. A helyszínre tizenöt gépjárművel, több mint harminc tűzoltó érkezett ki.

Közel egy órás megfeszített munka után az egységek a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett nyolc vízsugárral fékezték meg a tűz továbbterjedését és oltották el a lángokat. Munkájukat nehezítette, hogy a terület vízhiányos, így az oltáshoz szükséges tüzivizet a tűzcsapokon túl vízszállító tűzoltógépjárművekkel is a helyszínre kellett juttatni. A Fővárosi Katasztrófavédelmi igazgatóság hatósági eljárás keretében vizsgálja a tűz keletkezésének körülményeit. Személyi sérülés nem történt.

Kiemelt kép: Illusztráció