Megromlott szomszédi viszonyát akarta vasvillával és kisbaltával rendezni egy 65 éves férfi Farmoson. Egy nőt támadott meg.

Hátulról jött a lovaskocsi

Farmoson kerékpározott egy helyi asszony 2020. július 31-én reggel, amikor a háta mögül lovaskocsi elsodorta. A hajtó nem elnézést kért, hanem rátámadt.  A Kekvillogo.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Nem segíteni akart

A nő bedőlt az út menti bokrok közé. A bakról lemászva a férfi ráadásul vasvillát ragadott, azzal közelített áldozata felé. „Megöllek!” – kiabálta, közben szúró mozdulatokkal tartotta sakkban.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Sérülések

A sértett a hasán, a lábán, a kezén és a hátán kisebb sérüléseket szenvedett, de el tudta venni támadójától az eszközt.

Elő a kisbaltával

A férfi ezután kisbaltájával indult felé, többször ütött, a nő pedig próbált hárítani, védekezése közben fején és a kezén sérült, ám ismét le tudta fegyverezni a férfit, aki bakra ült és elkocsizott a helyszínről.

Sérülések II.

Az áldozat a támadás következtében nyolc napon belül gyógyuló fej, hasi, mellkasi és kéz sérüléseket szenvedett.

Meghallhatott volna

Az orvosszakértői vélemény szerint a nő sérüléseinek elhelyezkedése és jellege, az erőbehatások módja és nagysága valamint az elkövetéshez használt eszközök súlyosabb sérülések bekövetkezésére is alkalmasak voltak, annak elmaradása a véletlennek, másrészt az áldozat védekezésének köszönhető.

Gyorsan elkapták

Az akkor 64 éves férfit a rendőrök még aznap előállították, kihallgatták és őrizetbe vették, vele szemben súlyos testi sértés bűntette kísérlete miatt indítottak nyomozást, időközben az elkövetett bűncselekményt emberölés bűntette kísérletére minősítették át.

Az élettársával volt baja

A férfi nem tagadta a bűncselekmény elkövetését, indokként a nő élettársával régóta megromlott viszonyára hivatkozott, haragosának így akart visszavágni és fájdalmat okozni.

Tényleg ölni akart de megbánta

Továbbá azt is elmondta, hogy ölési szándékkal ütötte el a sértettet a lovaskocsival és le akarta szúrni a vasvillával, azonban ez csak pillanatnyi állapotában gondolta, amit mostanára megbánt.  

Ügyészség előtt az ügy

Az azóta letartóztatott férfi ellen emberölés bűntette kísérletének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya befejezte, az ügy iratait átadta az ügyészségnek.