Súlyos baleset történt egy budakalászi körforgalomban: a gyalogos átkelőn elgázoltak egy fiatal férfit. Az autót vezető hölgy megállt ugyan, megkérdezte, hogy hívjon-e mentőt, de mivel az elütött ember sokkos állapotban volt, azt mondta, hogy nem. Ezután otthagyták. Valaki hazavitte és otthon lettek olyan fájdalmai, hogy mentő vitte kórházba. A sérült férfi ismerősei nem csak a szemtanúk jelentkezését várják, hanem az elkövetőt is keresik.

„Elgázolták az egyik barátomat”

„Kedves Budakalásziak! Szombaton körülbelül 12:30 és 13:30 között valamikor, a Hermész kertészeti áruház közelében lévő körforgalomnál, gyalogos átkelőn egy barátomat elgázolták. A gázoló hölgy megállt ugyan, megkérdezte, hogy hívjon-e mentőt, de mivel a szegény srác sokkos állapotban volt, azt mondta, hogy nem. Ezután otthagyták. Valaki hazavitte és otthon lettek olyan fájdalmai, hogy mentő vitte kórházba. Az ügy rendezésének érdekében szemtanúk, illetve az elkövető jelentkezését is várjuk, mielőtt a rendőrség találja meg. Minden segítséget köszönünk” – olvasható egy érdekes, sok kérdést felvető bejegyzés az egyik budakalászi Facebook-csoportban. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Hibázott a sofőr!

A történtek nem kis felháborodást keltettek a csoportban és a hozzászólók többsége egyértelműen megjegyezte: nem lett volna szabad otthagyni a helyszínen az elütött férfit.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

„Mit kellett volna tennie?”

„Ha azt a választ kapja, hogy nem akar mentőt, akkor mit tehetett volna a hölgy? Nyilván a vezető is megijedt. Miért kell támadóan fellépni? “Mielőtt a rendőrség megtalálja” tényleg a legjobb szándékkal kérdezem, hogy mit kellett volna tennie? Erőszakkal mentőt hívni, de akkor mit mond a diszpécsernek? Nem kell mentő a sérült szerint, de én ragaszkodom hozzá?” – érkezett a vitaindító komment.

Mentőt és rendőrt kellett volna hívni

„Nem csak mentőt, még rendőrt is kellett volna hívnia, pláne, hogy zebrán gázolt. Mentőt meg azért, hogy utólag ne legyen probléma, ezt saját érdekében, mert lám, be is következett” – jött az első hozzászólás. „Bizony, bizony!!! Inkább feleslegesen hívjon mentőt, rendőrt, mint később nagyobb baj legyen!” – tette hozzá valaki.

Nem kívánságműsor a segítségnyújtás

„Személyi sérüléses balesetnél nem kívánságműsor a segítségnyújtás. Törvényi és erkölcsi kötelesség. Esetünkben felmerülhet a cserbenhagyás is. A sérültnek mihamarabbi felépülést kívánok. A gázoló pedig mihamarabb jelentkezzen, mert akár börtönbe is kerülhet” – fogalmazott egy újabb kommentelő.

„Ez nagyon nem játék”

„Emberéletekkel játszunk, amikor olyan alapvető normákat kérdőjelezünk meg, mint a segítségnyújtás egy baleset után. Miféle hozzáállás az, hogy ja, nem kér mentőt, akkor ott hagyom? Az a minimum, hogy felhívom a mentőszolgálatot, és konzultálok a diszpécserrel. 99%, hogy mentőt küldtek volna, mert nagyjából 80-120 kg ütközik több mint egy tonnával. Mintha egy óvodás kisfiú belerúgna egy érett őszibarackba. Egy kezeletlen belső sérülésbe belehal a sebesült. Ez nagyon nem játék” – fogalmazott egy helyi lakos.

„Mindegy, mit mond a sérült”

„Teljesen mindegy, hogy mit mond a „sérült”… Az egyik ismerősömnek fél évre bevonták a jogosítványát egy kísértetiesen hasonló baleset miatt, nem hívtak se mentőt, se rendőrt miután a zebrán elütött egy járókelőt, akinek látszólag nem lett semmi baja. Bárki belehalhat egy ilyen kis „nem akkora volt a balesetbe” – tette hozzá valaki. „Minden ilyen esetben mentőt kell hívni, az esetleges további „kellemetlenségek” elkerülése végett. Aztán majd az orvos megítéli a helyzetet. Sokszor az adrenalintól nem is éreznek először fájdalmat” – írta egy másik csoporttag.

Nehéz megtalálni a felelőst

„Esetleg a helyszínen nincs kamera? Elég sokszor van arra baleset. Az a baj ezzel az utólagos jelentkezéssel, hogy szinte lehetetlen megtalálni a felelőst. Illetve mivel mind a két személy nem megfelelően járt el, ugye azt is bizonyítani kéne, hogy a sérülés valóban a baleset következménye, nem pedig a haza út vagy az otthon töltött idő alatt történt” – fűzte hozzá egy kommentelő.

Kiesett a munkából

Az áldozat egyik közeli ismerőse nem sokkal ezelőtt leírta: férfi gyalogosan, szabályosan a zebrán kelt át. Törés nem volt, „csak” zúzódások, de ezt a sofőr nem tudhatta. Mintegy két hétre így is kiesett a srác a masszőri munkájából és az amúgy sem túl fényes anyagi helyzetében egy ilyen eset után nem kis anyagi kára is keletkezett. „Nem korrekt, hogy ezt a terhet ő viselje. és az elkövető még egy telefonszámot sem hagyott a srácnak, vagy kért el, hogy érdeklődjön az állapota felől. Továbbra is szemtanúk és a sofőr jelentkezését várjuk” – fejeződött be a hozzászólás. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció