A tünetek alapján valószínűsíthető, hogy a bika elnevezésű kábítószert fogyaszthatta az a férfi, aki a minap magából kivetkőzve őrjöngött Budapest 13. kerületében.

Egy középkorú férfi fényes nappal, letolt nadrágban a földön fetrengve ordított a Visegrádi utcában, amíg egy odasiető nő egy kocsiba be nem tuszkolta – számolt be róla a Ripost.

„Miután a X. kerületi Hős utcában lévő drogtanyát felszámolták, a szerhasználók átmentek a Mázsa térre, de a VIII. kerületnek is vannak olyan részei, ahol hemzsegnek. Mentőzés közben nemrég a VII. kerület egyik csendes utcájában találkoztam egy olyan esettel, amikor egy 30 éves férfi fogyasztott a bika nevű drogból. A súlyos tünetek azonnal jelentkeztek, már nem tudtunk rajta segíteni. A tapasztalataink szerint a fogyasztók gyorsan kontrollvesztett állapotba kerülnek, s baromira kiszámíthatatlanná válnak„ – nyilatkozta a Borsnak dr. Zacher Gábor toxikológus.

A legfrissebb hírekért kattints ide!

A szakember elmondta: az újfajta dizájnerdroghoz rendkívül olcsón hozzá lehet jutni. A „bika” szívleállást, görcsrohamot, de más életveszélyes tünetet is okozhat a szerhasználók számára. A jelenlegi információk alapján Magyarországon eddig már 11 ember halálát okozta, többen a fővárosban haltak meg.

A rendőrség közlése szerint az áldozatok életkora 23-tól 36 évig terjed. Az áldozatok – akik varázsdohányban vagy herbálban szívták el a gyilkos drogot – a halált megelőzően fáradékonyak voltak, szívtájéki fájdalomra, légzési nehézségre panaszkodtak, görcsös rohamuk volt, és több esetben őrjöngtek.

Kiemelt kép: Illusztráció