Miután belecsapott a villám a családi házba, óriási lángokkal kezdett égni a tető. A bent lakó az udvarra rohant, hívta a tűzoltókat, akik mentették, ami még menthető volt. Nem volt könnyű dolguk, két kerítést is be kellett törniük.

Villám okozta a bajt

Egy villám csapott egy nádtetős balatonfüredi családi házba hétfő este. A tulajdonos otthon volt, éppen aludt, amikor hatalmas robajra ébredt. Rögtön az udvarra rohant. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Látta, hogy nagy a baj

Miután látta, hogy a háza teteje füstölög, azonnal tárcsázta a 112-t. Kiss Zoltánné, a ház tulajdonosa minderről a Tényeknek számolt be. A tűzoltók azonban nem várt nehézségekkel szembesültek.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Nehezen tudták megközelíteni a lánglovagok a házat

Az akkor már lángoló családi házat nem lehetett azon az úton megközelíteni, ami az ingatlanhoz vezet. Ezért másik utat kellett találniuk a tűzoltóknak. Két kerítést is betörtek, így jutottak a ház közelébe.

Gyorsan érkeztek a tűzoltók, de így is nagy a kár

Az asszony elmondása szerint nem kellett sokat várni a tűzoltókra. Öten, öt gépjárművel dolgoztak a lángok megfékezésén a balatonfüredi és a veszprémi tűzoltók. Ennek ellenére rendkívül komoly károk keletkeztek az ingatlanban.

Csak az alsó szintet sikerült megmenteni

A nád fedésű épület tetőszerkezete, tetőtere teljesen leégett. Az alsó szinten lévő lakórészt megmentették a lánglovagok, de az sem maradt sértetlen. A ház lakhatatlanná vált.

A tűz oltásáról készült fotók

A nő szomszédai segítenek

A bajba jutott ház tulajdonosának a szomszédok segítenek, mivel ott most nem lehet tartózkodni. A hölgynek van biztosítása, az azonban kétséges, hogy a háztetőt egyáltalán újra lehet-e építeni.

A Tények riportja

Erdőtűz van Rodosz szigetén, rengeteg magyar is érintett

Bár az utazási irodák tájékoztatása alapján összesen 400 magyar lehet az erdőtűzzel sújtott Rodosz szigetén, egy honfitársunk sincs életveszélyben. 91 magyart érint az evakuáció, a szám azonban folyamatosan változik. Az evakuáló buszok a sziget minden pontjáról képesek eljutni a reptérre. Akik szeretnék elhagyni a szigetet, azok számára a hatóságok transzfert biztosítanak. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: A kiégett balatonfüredi családi ház – Forrás: Balatonfüredi Önkormányzati Tűzoltóság