A lakberendezésben is vannak trendek, amik évről évre változnak. Az otthonodban igazán kiélheted a kreativitásodat, nem kell hozzá profinak lenni, hogy véghez vigyél egy kis változást. Most bemutatjuk neked, hogy 2022-ben milyen dekorációkkal dobhatod fel a lakásodat, kiemelten a falakra fókuszálva.

A faldekoráció a lakberendezésen belül külön helyet foglal el, hatalmas ötletarzenállal és termékkínálattal. Már kisebb újításokkal is egészen látványos eredményt lehet elérni. Játszhatsz a színekkel, a formákkal, a képekkel, polcokkal, a növényekkel. Vegyük is sorra őket.

Minden a természet

2022-ben folytatódik a korábbi trend, ami a természetet jeleníti meg az otthonokban. Kérdésünkre a Vászonkép Szalon szakértői elmondták, hogy ők is a természetes anyagok, a fa, a rattan, a juta mellett tették le voksukat, a letisztult, természetes vonal jelenik meg a vászonképek készítésénél is. A színekben is ez a vonal dominál: a bézs, a barna, a zöld. 

Dzsungel az otthonodban

A növényfalak térhódítása is folytatódik, a külföldön indult trend ma már itthon is őrülten népszerű. A növényfal kialakításához mindössze egy szabad falfelület kell, ahová elhelyezed majd a növényeket. Teheted őket a fal elé egy állványra vagy közvetlenül egyesével a falhoz rögzítve az erre gyártott kaspókban. A kúszónövények ideálisak lehetnek erre a célra.

A makramé újjáéledt

A növényeket makramékban is felakaszthatod a falra, ami szintén nagyon trendi 2022-ben. A természetes textúra nyugalmat sugároz, szemben egy fémből készült tárolóval, ami ridegebb benyomást kelt. 

Polcok és rendszerek

Itt a praktikusság kerül előtérbe, a polcokon ugyanis rendszerezhetjük is a holmijainkat. Ez főleg akkor jöhet jól, ha kicsi a tér, így nyerünk pár extra tárolót, és a falunkat is feldobhatjuk velük. Elhelyezhetünk rajtuk emléktárgyakat és képeket is, ami felidézi a régi emlékeket.

Az örök kedvencek: a vászonképek

Ha van egy viszonylag nagy üres falfelületed, adja magát az ötlet, hogy oda képeket helyezz el. Ez lehet az emlékfal, ahová felkerülnek a kedvenc fotóid, az utazásokról, gyerekkorról, családi eseményekről, kedvenceidről. Igazán stílusos, ha nem a sima nyomtatást és keretezést, hanem a vászonkép nyomtatást választod, ami sokkal exkluzívabb megjelenést ad majd a faladnak.

A lakásod falainak feldíszítése természetesen függ a lakás adottságaitól és a te személyiségedtől is. Nem kötelező követni a trendeket, hiszen mindenkinek más az ízlése, mégis jó ötlet néha egy kis frissítés, amivel feldobhatod az otthonodat. A lényeg, hogy te jól érezd magad. Ehhez pedig fontos, hogy a hely, ahol élsz, melegséget sugározzon és örömmel térj oda vissza egy hosszú nap után. Reméljük, tippjeinkkel adtunk pár ötletet lakásod szebbé tételéhez. Hajrá!

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos mérések szerint a Like Company hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.