Három és fél év helyett négy év három hónap fogházat kapott Á. János, aki 2019-ben vadászpuskával akarta lelőni korábbi élettársát a kecskeméti Alföld Áruházban. A férfi korábban bántalmazta Zsuzsannát, miután a nő elhagyta őt, zaklatni kezdte volt élettársát.

Lövöldözés Kecskeméten

2019. július 24-én rendőrök lepték el és zárták le Kecskeméten, az Alföld Áruház előtti Deák Ferenc teret, valamint a mögötte található parkolót. Az áruház egyik boltjában lövés dördült el, a rendőrök valakit elfogtak és bilincsben vitték el. A férfi ki akarta végezni volt szerelmét. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

20 évig éltek együtt

Később kiderült, hogy a 76 éves Á. János és a nála 34 évvel fiatalabb nő, Zsuzsanna több mint húsz évig éltek élettársi kapcsolatban, egy közös gyermekük is született. A férfi nem tűrte az ellentmondást, erősen korlátozta a nőt, lelkileg és fizikailag is bántalmazta, emiatt megromlott a kapcsolatuk, Zsuzsanna elköltözött.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A szakítás után zaklatta Zsuzsát

A férfi azonban nem tudott belenyugodni a szakításba, zaklatni kezdte volt élettársát, több mint háromszázszor felhívta, naponta bement a nő munkahelyére, az Alföld Áruházban lévő bioboltba, és trágár szavakkal szidalmazta exét.

Előre kitervelt mindent

Zsuzsanna emiatt biztonsági őröket is fogadott. Miután a nőnek új barátja lett, Á. János elhatározta, hogy a boltjában megöli volt élettársát, az ügyészség szerint előre kitervelt mindent.

Fegyverrel ment a bioboltba

2019. július 24-én délután egy lefűrészelt csövű, megtöltött sörétes vadászpuskát vitt magával papír táskába rejtve az áruházba. A bioboltnál távozásra szólította fel a biztonsági őrt, a fegyvert pedig a volt élettársára irányította és közölte vele, hogy megöli.

Közbelépett a biztonsági őr

A gyilkosságot a biztonsági őr akadályozta meg, aki elkapta a vádlott fegyverének csövét és földre vitte a támadót. A dulakodás során a puska egyszer elsült, a lövedékek az üzlethelyiség egyik polcába csapódtak, személyi sérülést nem okoztak. Végül az őrnek sikerült a fegyvert kicsavarnia a vádlott kezéből, majd lenyomva tartotta a támadót a rendőrök kiérkezéséig.

Elítélték a támadót

Á. Jánost tavaly decemberben 3 év 6 hónap fogházra ítélte a Kecskeméti Törvényszék. Emberölés előkészületében, zaklatásban és foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetésben mondták ki bűnösnek. A főügyészség súlyosabb büntetés kiszabása érdekében, a vádlott pedig felmentésért fellebbezett – írja a baon.hu.

Szigorított a bíróság

A jogerős ítéletet szerdán hozta meg a Szegedi Ítélőtábla, és 4 év 3 hónap fogházra súlyosította a büntetést. Az indoklás szerint az összes körülményre figyelemmel a törvényszék által kiszabott szabadságvesztés időtartama „eltúlzottan enyhe”. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: helyszínelés a kecskeméti áruházban a lövöldözés után – Forrás: RTL klub