Ásóval és kaszával támadta meg haragosát 6 férfi Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. Emberölés bűntettének kísérletével vádolja az ügyészség őket.

Családi viszály volt a két fél között

A vádlottak és a sértett családja már évek óta haragos viszonyban állt egymással, mert a sértett lánya együtt élt a legidősebb vádlott fiával, azonban kapcsolatukban rendszeres volt a bántalmazás és a veszekedés, amit a sértett kifogásolt.

Lerészegedtek a ballagáson

2019. június 15-én a vádlottak és a sértett lakóhelyén, Nyírbátorban több család is az általános iskolai ballagást ünnepelte, így közülük többen is alkoholt fogyasztottak.

„Most meghalsz Zsolti!”

 Az esti órákban, a korábbi nézeteltérések miatt, a legidősebb vádlott és fia, valamint további négy, segítségül hívott társuk ásóval, kaszával, vasvillával, láncokkal, lapáttal felszerelkezve megjelentek a sértett családi háza előtt, majd bementek az udvarra, miközben azt kiabálták, hogy: „Most meghalsz, Zsolti!”.

Rátörték az ajtót

Zsolti bemenekült a házba, kulcsra zárta a bejárati ajtót maga után, azonban a banda betörte azt.

Kaszával és ásóval rontottak a férfira

A lakásban a legidősebb vádlott és a fia a náluk lévő ásóval, illetve kaszával bántalmazták a sértettet, közben folyamatosan megöléssel fenyegették.

4 férfi biztatta a verekedőket

Négy társuk ugyan a bántalmazásban nem vett részt, de ők is eszközöket tartottak a kezükben, és körbeállták a földön fekvő sértettet, így bátorították két társukat.

A fiát is bántalmazták

A vádlottak megindultak a sértett fia ellen is, aki a lakás egyik szobájában rejtőzött el, azonban megelégedtek annyival, hogy csupán rátörték az ajtót, de csak kisebb sérüléseket okoztak neki.

A balhé után elmenekültek

A vádlottak elmenekültek a házból, azonban a helyi rendőrök néhány órán belül valamennyiüket elfogták.

EZ IS ÉRDEKELHET! “Iszonyatosan megdöbbent, amikor nem messze az óvodától jött szemben vele a kislány, kisírt szemmel” – senki nem vette észre, hogy a 3 éves Csenge kisétált az óvodából

Súlyos sérüléseket szenvedett

Az idősebb sértett a koponyáján több sérülést és törést is elszenvedett, továbbá légmell alakult ki nála, mely sérülések közül a legsúlyosabbak 6 hét alatt gyógyultak meg.

Közben meghalt a sértett

Bár a sértett idén júliusban elhalálozott, ez nem függ össze a bántalmazásával, halála egyéb betegség miatt következett be.

EZ IS ÉRDEKELHET! Arra ébredt, hogy kotorásznak a fagyasztóban, végzetes volt a találkozás a betörővel

Vádat emeltek a 6 férfi ellen

 Az ügyészség emberölés bűntettének kísérletével, súlyos testi sértés bűntettének kísérletével és magánlaksértés bűntettével vádolja a hat férfit. Amennyiben az előkészítő ülésen beismerő vallomást tennének, és nem ragaszkodnának a tárgyalás megtartásához, a megyei főügyészség álláspontja szerint a támadásban vezető szerepet játszó apát és fiát 6-6 év, míg társaikat 3-3 év börtönbüntetésre kellene ítélni.

Kiemelt kép: az egyik eszköz, amellyel a banda rátámadt a sértettre – Forrás: police.hu