Tragédia történt a Pest vármegyei Ecser település közelében. A Keleti pályaudvarról Sülysápra közlekedő vonat elgázolt egy embert. A vasúti átjárónál a fénysorompó jól működött, tilosat jelzett. A helyszínelés ideje alatt – várhatóan késő délutánig – csak egy vágányon haladhatnak a vonatok Rákoshegy és Maglód között.

Tragédia Ecsernél

A Keleti pályaudvarról Sülysápra 13:20-kor elindult S60-as vonat elgázolt egy embert Ecsernél. A vasúti átjárónál a fénysorompó jól működött, tilosat jelzett. A szerelvény utasai a tűzoltók segítségével jutottak el biztonságban a százötven méterre található vasútállomáshoz. A helyszínelés ideje alatt – várhatóan késő délutánig – csak egy vágányon haladhatnak a vonatok Rákoshegy és Maglód között. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Hosszabb menetidő

A Budapest–Újszász–Szolnok–Békéscsaba vonalon 20-40 perccel hosszabb menetidőkre, kimaradó járatokra kell számítani – írta a Mávinform.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Kimaradó járatok

A közlemény szerint a torlódások és késések mérséklése érdekében nem közlekednek a Keleti pályaudvarról óra 50 perckor és a Sülysápról óra 54 perckor induló S60-as vonatok. Nem közlekednek a nagykátai G60-as vonatok sem. A szolnoki Z60-as vonatok a Keleti pályaudvarról a menetrendjükhöz képest 5 perccel később indulnak, és Sülysápig S60-as vonatként közlekednek. A Szolnokról induló Z60-as vonatok Sülysáptól S60-as vonatként közlekednek a Keleti pályaudvarig.

Gázolt a tehervonat

A BudaPestkörnyéke.hu írta meg, hogy Kecskemét és Katonatelep között nem közlekedtek a vonatok szombat este, mert egy Kecskemétről kihaladó tehervonat elgázolt egy embert a vasúti átjárónál. A fény- és félsorompó működött, tilos jelzést adott a közút felé. A helyszínelés ideje alatt Kecskemét és Nagykőrös között pótlóbuszok szállították az utasokat. 

Meghalt az elgázolt férfi

Az Országos Mentőszolgálat tájékoztatása szerint, az elgázolt férfi életét vesztette Kecskemétnél. Az Országos Rendőr-főkapitányság az általános közigazgatási rendtartás szabályai szerint indította el az eljárást.

Nekiment a tehervonatnak

Szintén szombaton, a Nagykanizsa és Bajcsa kitérő között egy tehervonat oldalának ütközött egy motorkerékpáros. A vasúti átjáróban a fénysorompó működött tilos jelzést adott a közút felé. Személyi sérülés nem történt, a helyszínelés befejezéséig Nagykanizsa és Bajcsa kitérő között nem közlekedtek a vonatok.

Szörnyű balesetek a síneken

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról a napokban, hogy két szörnyű baleset is történt rövid időn belül a vasúton: előbb egy Vácra tartó vonat sodort el egy embert Vicziántelep megállóhely közelében, majd a Szobról a Nyugati pályaudvarra közlekedő szerelvény gázolt el valakit Dunakeszi és Rákospalota-Újpest között.

Elsodort egy embert a váci vonat

A Nyugati pályaudvarról Vácra 19 órakor elindult S71-es vonat (2538) elsodort egy embert Vicziántelep megállóhely közelében. A helyszínelés ideje alatt szünetelt a forgalom Veresegyház és Őrbottyán között. Röviddel 22 óra előtt fejezték be a helyszínelést, nem sokkal később helyreállt a menetrend a Budapest-Veresegyház-Vác vonalon – írta közleményében a Mávinform.

Gázolás Dunakeszi és Rákospalota-Újpest között

Ugyanezen az estén, a Szobról a Nyugati pályaudvarra tartó, Dunakeszi állomásról 23:03-kor továbbindult S70-es vonat elgázolt egy embert Dunakeszi és Rákospalota-Újpest között. A helyszínelés végéig csak egy vágányon haladtak a vonatok. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció