A KR NNI pécsi osztálya a Baranya vármegyei rendőrökkel közösen fogta el azt a 33 éves pécsi férfit, akinek lakásában közel 3 kilogramm, különböző típusú kábítószert találtak. A drog nagy részét abban a csomagban találták meg, amelyet a gyanúsított egy jelenleg zajló fesztiválra készített össze. Elfogását követően a rendőrök bűnügyi őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását.

Nagy mennyiségű kábítószer

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály pécsi osztályának felderítő munkája során került látókörbe a 33 éves pécsi férfi, aki a beszerzett információk alapján nagy mennyiségű kábítószert tárolt a hozzá köthető ingatlanokban. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Techno party-k

Az egyébként rendezvényszervezéssel foglalkozó P. Richárd az egyik legnagyobb közösségi oldalon hirdette techno party-jait, amelyek élményelemeit úgy tűnik még illegális szerekkel is fokozhatta.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Akció

A nyomozók megszervezték az akciót, amelybe a Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság „Mecsek” Közterületi Támogató Alosztály munkatársait is bevonták. A férfit ők fogták el, míg pécsi lakásában, pécsi irodájában és egy hozzá köthető budapesti ingatlanban a kutatást a KR NNI pécsi egysége végezte.

Rengeteg drog

Ennek során összesen 2,8 kilogramm kábítószert foglaltak le a nyomozók. Megtalálható volt nála a drog szinte teljes tárháza, amit az előzetes szakértői vizsgálatok is alátámasztottak: amfetamin, ecstasy, hasis, marihuána, GHB, kokain, kábítószerrel ízesített házi sütemény, de még LSD bélyeg is. Ezek nagy része már kiporciózott adagokban be volt pakolva abba a csomagba, amit egy hazai fesztiválra készített össze, feltételezhetően azzal a szándékkal, hogy azt ott értékesítse.

Készpénzt is lefoglaltak

A hozzá köthető ingatlanokban a rendőrök a drogon kívül annak méréséhez, adagolásához és fogyasztásához szükséges eszközöket, valamint 1,3 millió forint készpénzt is lefoglaltak.

Őrizetbe vették

Az akcióval a KR NNI mintegy 2500 adag kábítószer piacra kerülését akadályozta meg, amelynek feketepiaci értéke közel 8 millió forint.  P. Richárdot előállítását követően jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásával gyanúsították meg, majd bűnügyi őrizetbe vették, és a Pécsi Járási Ügyészségen kezdeményezték letartóztatását.

Nincs vége

Az ügynek itt koránt sincs vége. A nyomozók vizsgálják, hogy a férfi kitől vagy kiktől szerezte be a kábítószert, és azt is, hogy az értékesítésben volt-e segítsége. Így vélelmezhetően a gyanúsítotti kör a jövőben bővülni fog. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!             

Videón az elfogás:   

Kiemelt kép: police.hu videorészlet