A 31 éves Gergő barátja válságos állapotban van, nem tudni, felépül-e. A mérges gáztól elhunyt fiú édesanyja teljesen összetört a gyásztól.

Így történt

Borzalmas tragédia történt kedden délután Mezőladányban. Két férfi egy emésztőgödörből kiáramló mérges gázoktól lett rosszul, egyikük, a 31 éves Gergő életét vesztette, másikukat, Janit pedig válságos állapotban szállította a mentőhelikopter a kórházba. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Pletykák indultak

Kedden délután egy mezőladányi ház udvarán két fiatalember mérges gázokat lélegzett be. Hogy miért jártak ott és honnan jöttek a gázok, arról megoszlanak a vélemények. A településen mindössze fél nap alatt hatalmas pletykaáradat indult el, mindenki mást tud arról, hogyan történt a tragédia, és mindenki hatalmas bizonyossággal állítja, hogy neki van igaza – írja a Bors.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Kaszálni mehettek

Egyesek szerint a két férfi fűkaszálni ment a magánudvarra, eközben esett bele egyikük egy használaton kívüli emésztőgödörbe, amiben a tulajdonos a levágott füvet tárolta. „Az tény, hogy Gergő került először a közel két méter mély aknába. Barátja, amikor észrevette, próbált neki segíteni, de ő is azonnal elájult. Állítólag ezt követően a harmadik társuk rohant be az ingatlan melletti kocsmába segítségért” – állítja tényként az egyik helyi újság.

Valaki gázvezetékről beszél

Egy mezőladányi nő a Borsnak arról mesélt, hogy a két férfi az aknában dolgozott, de munka közben elvágtak egy gázvezetéket. Szennyvíz gödröt ástak, napszámban voltak. Senki sem tudott a csőről, belevágtak és gáz szivárgott, amit észre sem vettek. Idővel észrevették, kiabáltak, de már ájultan feküdtek a gödörben, így nem volt segítségük – osztotta meg velünk a hölgy.

Összeomlott az édesanya

Marika néni, Gergő édesanyja teljesen összeomlott. Az édesanya elkeseredetten vádolja a férfit, akinél a tragikus baleset történt. Drága Fiam! Nem bírom és nem is akarom elhinni, hogy nem jössz többé haza. Meg vagyok zavarodva, fel sem bírom fogni, hogy mi van, hogy te is itt hagytál. A szívem nagyon összetört, ezt a fájdalmat már nem fogom elviselni. Szeretlek nagyon! – írta először az anyuka.

Vádol

Pár órával később újra posztolt. „Mocskos disznók, megöltétek a fiamat!” – írta, majd egy másik posztban azt is kifejtette, hogy szerinte a tulajdonos szánt szándékkal küldte le fiát a mérges gázokkal teli aknába, hogy azt kitakaríttassa velük. A mindössze 30 éves Gergőt mindenki szerette a településen. A fiatalember évekig focista volt, a Lövőpetri csapatában játszott.

Abszurd pletykák

A tulajdonos, akinek az udvarán a szerencsétlen tragédia történt, már hallotta a pletykákat, amik Mezőladányban terjednek. Abszurd dolgokat beszélnek – mondta a Borsnak.

Egy fiú dolgozott nála

Ő azt meséli, hogy csak az egyik fiatalember, a válságos állapotban lévő János dolgozott nála. „Neki az volt a feladata, hogy kiásson egy gödröt, aminek az égadta világon semmi köze sincs a halált okozó, használaton kívüli emésztőgödörhöz. Az emésztő egy 12 éve nem használt gödör, egy mázsás, betonacéllal bélelt fedél borította.”

Nem volt otthon

„Én nem voltam otthon a történtekkor, így azt sem tudom megmondani, hogy Gergő, hogy került oda. Nem kaszáltak, nem volt gázvezeték, János ment hozzánk segíteni kiásni a gödröt. Ezt a mázsás fedelet valamiért elhúzták oldalra. Hogy a kíváncsiság, vagy mi hajtotta őket, azt nem tudom. Azonnal elájultak, Gergő ekkor eshetett bele a gödörbe véletlenül.”

Válságos állapotban van

A kórházba szállított János állapotáról egyelőre annyit tudni, hogy válságos, nincs sok esély a felépülésére. A Szabolcs- Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság vizsgálja a haláleset körülményeit. Az esettel kapcsolatban nem áll módunkban bővebb tájékoztatást adni. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció