Ahogyan arról a Kékvillogó is beszámolt sikerült vadkamerával rögzíteni azt a medvét, amely az elmúlt napokban a Bükkben kószált. A túrázókat óvatosságra intik, pláne, hogy nem kizárt, a Bükkben kószáló medve elejetett néhány juhot.

Többször feltűnt

Mint megírtuk az elmúlt napokban többször észleltek medvét a Bükkben. A Bükkalján kihelyezett vadkamerák több alkalommal rögzítették medve jelenlétét az elmúlt hetekben. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A túrázók legyenek óvatosak

A Nyugat-Bükk állami erdeinek vagyonkezelését végző Egererdő arra kérte az embereket is, hogy legyenek óvatosak túrázások, erdőjárások alatt. – írta a Telex.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nógrád vármegyében is észleltek egy példányt

Legutóbb május elején Nógrád megyében, Lucfalva határában láttak medvét, előtte pedig Boldva település határában a Sajó folyó mellett észleltek egy barna medvét.

Sikerült kamerával rögzíteni

A mostani példányól a vadkamerás képek után videót is készített a Bükki Nemzeti Park Igazgatósága. A kedd este feltöltött felvételről egy dolgot biztosan tudunk: a nemzeti park a medvét Mihálynak nevezte el.

Nézd meg Mihályt, a bükki medvét!

Juhokat téphetett szét

Nem kizárt, hogy a Bükkben kószáló medve néhány juhot is elkapott. Legalábbis ezt állítja a közösségi oldalán egy férfi: „Két törzskönyves juhot megsértett, még nem tudjuk mennyi hiányzik” – magyarázta a posztjában a férfi, aki hozzátette: a medve nem játék, és mindez a házuktól néhány méterre történt. „A képen látható juhállományból a tegnap reggelre Lászlóvölgyben megdézsmálta vadállat a juhokat. Egy tetemet sikerült megtalálni. Itt látható, hogy az 55-60 kg-os juhból 85-90%-át -azaz több mint 50kg húst és csontot együltében elfogyasztott -ez azt jelenti, hogy mindeneképp nagyragadozó volt! A támadás a juhok szállásától 50 méterre történt egész közel a lakóházunkhoz.”

Fotók:

Más nagyvad?

Az RTL információi szerint elképzelhető, hogy a nemrégiben észlelt medve portyázott, de az is lehet, hogy valamilyen más, nagytestű ragadozó pusztította el a juhokat.

Szlovákiából gyakran áttéved egy példány

Az elmúlt években többször is áttévedt Magyarország északi részére Szlovákiából egy-egy példány. Nem véletlenül adott ki a Bükki Nemzeti Park egy tájékoztatást is arról, hogy mit kell csinálni abban az esetben, ha valaki valóban medvével találkozna.

Pest környékén is előfordult

Medveriasztást adott ki a Vác és Gödöllő közötti Kisnémedi polgármestere. Két medve kóborol a környéken, közben az olimpiai bajnok Hosszú Katinka volt férje, Shane Tusup medvével találkozott Tusnádfürdő környékén

Medveriadó Kisnémediben

Lakossági jelzés alapján, a váchartyáni temető felső részén vélhetően két medvét, egy nagyobb testűt és egy kisebbet láttak Vácduka irányába elhaladni a búzatáblában. Kérünk a lakosság fokozott elővigyázatosságát a külterületi részeken erdőkben! – írták nem sokkal cikkünk megjelenése előtt a Kisnémedi önkormányzat oldalán. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: YouTube