Szerda este három személy sérülésével járó hármas karambol bénította meg a belvárosi Rákóczi út és Kossuth Lajos utca forgalmát.

Át a piroson

A BudapestKörnyéke.hu helyszíni tudósítójának elmondása szerint egy fiatal nő által vezetett Audi A3 haladt a Kossuth Lajos utcán a Blaha Lujza tér felé, majd amikor az Astoriához ért, a sofőr figyelmetlenül, piros jelzésnél hajtott be a csomópontba. A Károly körút felől érkező forgalmat még megúszta ütközés nélkül, ám mire a Múzeum körúthoz ért, a járművek onnét zöldre behaladtak a kereszteződésbe. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Fotó a helyszínről:

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Helyszíni felvétel:

Jött az ütközés

Így rögtön két autót tört össze: a belső sávban haladó elektromos hajtású BMW 745-öst, ami így, két éves állapotában is kb. 30 millió forintot ér, valamint a külső sávban közlekedő Skoda Octavia kombi taxit, amelynek a BMW csapódott neki. Az Audi az ütközés hatására a szembejövő oldal belső sávjába sodródott, a BMW pedig kidöntötte a csomópont közepén, egy járdaszigeten álló jelzőlámpát.

Fotó a helyszínről:

Helyszíni felvétel:

Többen megsérültek

A baleset következtében több sérültet szállítottak a mentők kórházba: az Audit vezető hölgy barátját, aki a jobb első ülésen utazott, illetve a BMW-t vezető férfit, ők könnyebben sérültek, például a biztonsági öv miatt.

Fotó a helyszínről:

Súlyosabb sérült is van

Viszont a taxiban hátul utazó két angol turistalány nem volt becsatolva, közülük a bal hátsó ülésen utazó lány súlyosabb lábsérülést szenvedett. Ő is ki tudott szállni egy kis idő múltán a jobb hátsó ajtón, de a sérült lábát nem tudta használni. A másik lány nem szenvedett sérülést, mint ahogy a taxit vezető középkorú férfi sem.

Többször elsírta magát az okozó

Az okozó sofőrt lelkileg eléggé megviselte a hibája, többször is elsírta magát a helyszínelés ideje alatt. A helyszínre riasztott fővárosi hivatásos tűzoltók áramtalanítottak két járművet. A kereszteződés közepén álló roncsok miatt a Rákóczi úton csak egy-egy sáv volt járható, amely mindkét irányban jelentős torlódást okozott. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Helyszíni felvételek – Forrás: G.K.