23 évvel ezelőtt, január 2-án, a csepeli házban dördült el az a végzetes lövés, amelynek következtében elhunyt Zámbó Jimmy. A zenész feleségével és barátaival ünnepelte az Új Évet, amikor hajnalban, állítólag a szomszéd kakas kukorékolása miatt, elővette fegyverét. A zenész kezében sült el a pisztoly, Jimmy pedig súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett.

A kórházban hunyt el

Az akkor mindössze 42 éves zenészt rohammentővel vitték a Honvédkórházba, ahol eltávolították a fejéből a golyót. A műtétet azonban nem élte túl, a végzetes lövés után pár órával, elhunyt. Halálának körülményeiről rengeteg verzió született, ám a nyomozás során kiderült: baleset történt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Krisztián megemlékezett

Most a fia, a szintén énekes Zámbó Krisztián emlékezett meg az édesapjáról a közösségi oldalán. Az általa megosztott videóban az Instagramon azt láthatjuk, hogy a gyászoló zenész meggyújt egy gyertyát, miközben Zámbó Jimmy előadásában az Édes kisfiam című dal szól.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Hiányzik az apja

„23 év telt el, de mintha tegnap lett volna, hogy elveszítettünk. Nagyon hiányzol nekünk, az egész családnak! Szeretlek, drága édesapám”– írta a szomorú évfordulóról szóló bejegyzésében Zámbó Krisztián.

Imádták az emberek

Jimmy olyan hatással volt a magyar zenére, hogy mind a mai napig hallgatják a dalait, hiszen a halála előtt rekordsebességgel lettek arany- és platinalemezek a korongjai, és a koncertjeire is pár óra leforgása alatt fogytak el a jegyek.

Zokogtak a rajongók

Miután bejelentették a halálhírét, a most eladó csepeli ház valóságos zarándokhellyé alakult. ezrek gyújtottak gyertyát, tévéstábok élőben jelentkeztek a helyszínről.  Jimmyt több tízezer ember kísérte utolsó útjára, temetését az RTL élőben közvetítette.

Sorozat is készült

Azóta egy sorozat is készült róla az RTL-en A Király címmel, amely  rejtélyes halála körülményeivel is foglalkozott. Az énekes családjának egész életét alapjaiban változtatta meg a tragédia, és azóta is élénken emlékeznek az összes kínkeserves pillanatra, amit azon a tragikus napon átéltek.

Kiborult a család

A sorozatot Jimmy csepeli házában forgatták, Edit asszony beleegyezésével. A bemutató után a család mégis kiborult, mert szerintük a film lejáratta Jimmy és őket is. Az ügyben az RTL is megszólalt, a csatorna szerint az örökösök ismerték a forgatókönyvet és pénzt is kaptak azért, amiért a stáb használta a csepeli házukat.

Eladó Zámbó Jimmy otthona

Pár hónapja írtunk arról, hogy közel 130 millió forintért árulja Zámbó Jimmy egykori otthonát özvegye. Ez az a ház, amelyben eldörrent az énekes számára, a végzetes lövés. A 200 négyzetméteres ingatlanban már csak Edit asszony és kisebbik fia Adrián élt. A család pedig úgy döntött, hogy túl nagy nekik a ház, emiatt szeretnék eladni.  

Csepelen van a ház

A hirdetésben nem is rejtik véka alá, hogy bizony Zámbó Jimmy egykori otthona eladó. A 4 szobás ház a 21. kerületben, a Szent László utcában van. A fotókon látszik, hogy az énekes aranylemezei még mindig a falon vannak.

Jimmy bútorai

Jimmy halála óta a berendezés sem változott, ugyanazok a bőrfotelok és bútorok vannak a házban, mint amikor még maga a Király élt ott. A hirdetésben nem tüntették fel, hogy az ingatlantól bútorozottan szeretnének-e megválni, vagy marad-e néhány berendezés az egykori legenda otthonából. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Zámbó Jimmy sírja