Mint arról beszámoltunk, két ember meghalt hétfő reggel, miután kigyulladt egy ötven négyzetméteres lakás Kispesten, a Wekerle telepen. Helyszíni információk szerint a tulajdonost kórházba szállították, ő próbálta megmenteni két barátja életét.

Nem látták a lángokat

A környékbeliek nem látták a lángokat, így nem is gondolták, hogy ekkora a baj. Az egyik férfi azt mesélte, hogy lehet, hogy csak későn vette észre, hogy ég az utcában egy ház.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Két holttestet találtak

A tűzoltók hamar kiértek, és rekordgyorsasággal meg is fékezték a lángokat. Ekkor találták meg az egyik szobában a két férfit, akiken viszont már nem lehetett segíteni: a 29 és 45 éves férfiak ekkor már nem voltak életben. 

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Nem tudták megmenteni őket

„A tűzoltók percek alatt a helyszínre értek és hamar megfékezték a lángokat. Az egységek átvizsgálták a sűrű füsttel telítődött ingatlant, a lakás egyik helyiségében két embert találtak, akiknek az életét már nem lehetett megmenteni – tájékoztatott az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. 

A 3. férfi életben volt

A házban viszont egy harmadik férfit is találtak, ő még életben volt. Úgy tudjuk, ő hívott segítséget, ezután érkeztek a helyszínre a tűzoltók.

Tűzoltók a kispesti lakástűznél

Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

Lomos udvar

Az említett, harmadik férfi volt a ház tulajdonosa. „Ismerjük is látásból fiatal kora óta. Egy belső udvaron álló sorházról van szó, ami kigyulladt, az az egyik. De sajnos nagyon rossz állapotban van ez, lomos, kupis az udvar, és sosem lehetett tudni, hogy éppen ki van ott, valóságos átjáróház volt” – mondta a Borsnak egy másik utcabeli.

Cigi miatt gyulladhatott ki a ház

A szomszédok úgy tudják, az egyik áldozat az ágyban dohányzott, majd elaludt. „Azt mondták, hogy nagy az esélye annak, hogy rágyújtott valaki az ágyban, és az okozta a tüzet. Azt hallottuk, hogy miután felcsaptak a lángok, a tulaj srác megpróbálta eloltani és megmenteni a barátait, mindhiába. De mindent megtett értük”.

Tűzvizsgalati eljárás indult

A tűzeset során ő maga is megsérült, füstmérgezéssel szállították kórházba. A katasztrófavédelem munkatársai még órákkal a tűzeset után is vizsgálódtak a helyszínen. A körülmények tisztázása érdekében tűzvizsgálati eljárás indult. 

Figyelmeztetnek a tűzoltók

A katasztrófavédők felhívják a lakosság figyelmét, hogy a leggyakrabban nyílt láng használata, elektromos probléma, a fűtési rendszer hibája, főzés, vagy dohányzás vezet lakástűzhöz. A tragédiák és nagyobb tüzek megelőzése érdekében érdemes füstérzékelőt beszerezni.

A fürdőszobában találtak rá

Vasárnap délelőtt érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, hogy egy maglódi családi házban lakó ember nem ad életjelet magáról. A tűzoltók a földszinti fürdőszobában megtalálták az illetőt, de az életét már nem lehetett megmenteni. 

Nem volt szén-monoxid-érzékelőjük

A helyiségben nem volt szén-monoxid-érzékelő, a nyílt égésterű gázkészülék már nem üzemelt. A balesetet rekonstruálva a tűzoltók rendkívül magas értékben mutatták ki a szén-monoxid jelenlétét. Az eset körülményeit és okát vizsgálják.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép:  kispesti lakástűz – Forrás: MTI/Mihádák Zoltán