A hollywoodi színészek munkája sem csak az ismertségből áll, hiszen több hónapon keresztül egésznapos forgatásokon vesznek részt. Ráadásul előfordul, hogy igen veszélyes jelenetekben kell bizonyítaniuk, így simán előfordulhat, hogy forgatás közben olyan baleset éri őket, ami akár az életükbe is kerülhet.

Rosszul sikerült ugrás

Tom Cruise nem szereti az akciójeleneteket dublőrökre bízni, pedig a Mission: Impossible filmek forgatása közben bőven akadnak veszélyes feladatok. A film hatodik részében van egy jelenet, amikor a főhősnek át kell ugrania az egyik tetőről a másikra, amit már egyébként többször megcsinált a színész. Ezúttal viszont hiba csúszott a kivitelezésbe és a Tom nagyon rosszul csapódott neki a másik háztető falának. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Itt a rosszul sikerült ugrás

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Bokatörés lett a vége

Cruise a baleset után néhány másodperccel megpróbált lábra állni és folytatni a jelenetet, de mivel eltört a bokája így ez nem nagyon volt lehetséges. A színész két hónappal később épült fel teljesen a sérüléséből és ezután folytatódhatott a film forgatása, ami végül 2018-ban érkezett a mozikba.

Túl nagy ütést kapott

A Rocky-filmeket valószínűleg minden ember ismeri, Sylvester Stallone pedig sok ember szívébe belopta magát az alakításával. Nem mondhatjuk, hogy könnyű dolga lett volna, hiszen az egyik boksz mérkőzés forgatása közben komoly sérülést szenvedett a színész. Stallone mindent megtett azért, hogy valósághű legyen a negyedik rész csúcspontja, amikor arra bíztatta a Dolph Lundgren által alakított ellenfelét, hogy nyugodtan vigyen be pá igazi ütést is.

Több mint 1 hétre kórházba került

Lundgren egyik bordára mért ütése, annyira erősre sikeredett, hogy Stallone szíve nekicsapódott a mellkasának és több mint egy hétre kórházba került. „Kilenc napig voltam bent. Az orvosaim a sérüléseimet látván azt mondták, olyan mintha egy autóval ütköztem volna frontálisan.” – nyilatkozta a színész miután kiengedték a kórházból.

Majdnem megfulladt

Az egyik legdurvább eset a nagysikerű Szemfényvesztők című film egyik főszereplőjével, Isla Fisher-rel történt. A színésznőnek a film egyik jelenetében egy vízzel teleeresztett üvegkalitkából kell kiszabadulnia egy bűvészmutatvány során. A jelenet forgatása közben viszont úgy összegabalyodtak a láncok a színésznőn, hogy nem tudott kiszabadulni és majdnem megfulladt.

Egy kaszkadőr mentette meg

“Mindenki azt hitte, milyen csodálatosan játszom, de igazából tényleg fuldokoltam. Senkinek nem esett le, hogy mindez igazi, és valóban az életemért küzdök” – nyilatkozta az eset után a színésznő. Isla több mint 3 percig volt levegő nélkül a vízzel teli kalitkában, végül egy kaszkadőr kinyitotta a biztonsági zárat és sikerült megmenekülnie.

Íme az ominózus jelenet

Majdnem széttaposta a ló

Johnny Depp sem az a színész, aki egy nehezebb akciójelenetet inkább rábízna egy kaszkadőrre, viszont neki is akadt már balul elsült jelenete. A magányos lovas című film forgatása közben Depp alatt meglazult a nyereg a lovon, így elvesztette az egyensúlyát és a ló 20 méteren át húzta magával, amíg ő kapaszkodott. A színész ekkor úgy döntött, hogy magától a földre ugrik, mielőtt  leesne és a ló átmenne rajta. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Itt a lovas jelenet

Kiemelt kép: Isla Fisher a Szemfényvesztők c. filmben