Hét betörést követett el a férfi, profi volt, mert a lopásból élt. A rendőrök azonban a nyomára bukkantak, körözést adtak ki ellene. Pont akkor vették észre a zsaruk Budapesten a Blaha Lujza téren, amikor Cs. Gábor be akart szállni egy taxiba. Azonnal megindult a rendőrségi akció.

Kulcs a postaládában

Cs. Gábor egymás után fosztogatta ki a budapesti lakásokat. Általában a könnyű prédát kereste. Azokat a lakásokat részesítette előnyben, ahová könnyen bejutott. Mivel sokan azt gondolják a postaládában biztonságban van a lakáskulcs, nem volt nehéz dolga a most elfogott betörőnek. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Könnyű préda

A férfi átnézte a postaládákat, amelyikben kulcs volt kiszedte, majd felment a lakásba és az értékeket, főleg a készpénzt elvitte. A rendőrség beszámolója szerint olyan eset is történt, amikor Cs. Gábor besurrant a szellőztetés miatt kicsit nyitva hagyott bejárati ajtón. Sokan nem is gondolják, hogy egy lakást észrevétlenül alig egy perc alatt is ki lehet fosztani.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Észrevétlenül átkutatják a lakást

A profi betörők pontosan tudják hol kell keresni a pénzt és az értékeket. Azonnal a hálószobába mennek, ahol a fésülködőt és a szekrények alját nézik meg. Mindig kinyitják a lehajtható ajtajú szekrényeket és kihúzzák a fiókokat. Pillanatok alatt átkutatják a lakást.

Eljárás indult ellene

A Budapesti Rendőr-főkapitányság 7. Kerületi Rendőrkapitánysága most lopás vétsége és más bűncselekmények miatt folytat eljárást Cs. Gáborral szemben. A 7. kerületi rendőrök a bűncselekmények feltételezett elkövetőjeként a 45 éves férfit azonosították, ellene elfogatóparancsot adtak ki, mivel ismert tartózkodási helyein nem találták.

Rajtaütés a téren

A nyomozók azonban ezután sem tétlenkedtek, a férfit tovább keresték, és augusztus 18-án Budapesten a Blaha Lujza téren látták meg, amint éppen egy taxiba akart beszállni. Azonnal elkezdődött a rendőrségi akció.

Letartóztatták

Cs. Gábort a rendőrök elfogták és a 7. Kerületi Rendőrkapitányságra előállították, ahol kétrendbeli lopás vétsége, kétrendbeli lopás bűntette és ötrendbeli lopás vétség kísérlet megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vétele mellett előterjesztést tettek letartóztatására, amelyet a bíróság elrendelt.

Betörők módszerei  

Nemrég megírtuk, hogy nincs ugyan 100 százalékos módszer arra, hogy elkerüljük a betörést, viszont a betörők módszereinek a megismerése sokat segíthet a védekezésben. A rendőrök 139 betörőt kérdeztek meg a módszereikről, ebből kiderül, mi alapján választanak célpontot a bűnözők és a nap mely része a legalkalmasabb a betörésre, de arra is fény derült, hogy mitől félnek a betörők. Az izgalmas és tanulságos cikket ide kattintva éred el.

Izgalmas pénzkereset

Egy betörő korábban elmondta, hogy a besurranásból kényelmesen meg lehet élni, de meggazdagodni nem lehet belőle. Reálisan óriási összegeket nem lehet így keresni. Ha úgy nézzük, akkor ez egy olyan pénzszerzési forma, amely valamilyen izgalmat okoz. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Itt a Blahán elfogott férfiról készült videó

Kiemelt kép: illusztráció