Tavaly május végén a Dunakanyar Rally pályabejárásán megállt a szíve Szilágyi Richárd hajdúböszörményi raliversenyzőnek. A férfit újraélesztették, jelenleg éber kómás állapotban fekszik egy debreceni ápolási osztályon. A ralis felesége, Parti Krisztina az eset után egy évvel új részleteket osztott meg a versenyző állapotáról.

Minden perc kihívás

A ralis felesége, Parti Krisztina az Együtt Ricsi gyógyulásáért Facebook-csoportban tájékoztatja a követőket férje állapotáról. „Pontosan egy éve kaptuk a szörnyű telefonhívást. Azóta minden egyes perc kihívás, harc, remény és erőfölötti küzdelem. Sokszor szembe kellett menni saját magunkkal, a diagnózisokkal, és hinni valamiben, amiben talán ezelőtt soha” – írta a posztban a navigátor felesége. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Éber kómában

Ahogy a Kékvillogó.hu korábban megírta: többszöri újraélesztés után Ricsi napokig élet-halál között lebegett, sajnos azonban a hosszas újraélesztés következtében, oxigén hiányos állapot lépett fel, ami miatt kómába került, és azóta is éber kómás állapotban van a fiatal versenyző.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Először mosolygott rá a kislányára

Parti Krisztina azóta jó hírekkel szolgált, ugyanis Szilágyi Richárd szombaton először mosolygott rá hat hónapos kislányára! „Janka, a kis erőnk, lassan 6 hónapos. Igazi mosolybomba, aki próbál a szomorú tekintetekre is mosolyt csalni” – fogalmazott az édesanya.

Saját erejéből fejlődik

„És ezt a hatalmas fejlődést magától, saját erejéből produkálja Ricsi, el sem tudjuk képzelni mekkora löketet fog adni, ha kijut a speciális rehabilitációra” – írta a versenyző felesége, hozzátéve, a ralis egyre ügyesebben tud inni, környezetére napról napra jobban figyel, és továbbra is figyelmesen nézi az aktuális ralis eseményeket, amiket mutatnak neki.

Biztató eredmények

Krisztina a baleset óta felvette a kapcsolatot egy németországi klinikával, ahol a kiküldött orvosi leletek alapján fogadnák Ricsit, ugyanis biztató eredményeket értek el hasonló esetekben – írta meg a Bors.

Sokan szorítanak neki

„Számos rendezvény, autóztatás, licit, felajánlás. Rengeteg ember, barát, ismerős, rokon, sorstárs, akik kisebb-nagyobb összeggel, azon drukkolnak, hogy Ricsi újra velünk legyen. Velünk van, csak még most kicsit másképp. De végre már visszakaptuk a mosolyát, a kacagását. Meg tudjuk nevettetni, amit a külföldi professzorok is megerősítettek, hogy nagyon jó jel” – írta a felesége.

25 millió már összegyűlt

A kezelés és a kiutazás azonban nem kevés pénzbe kerül: a családnak 40 millió forintra van szüksége, hogy Ricsi megfelelő kezelésben részesüljön. Eddig közel 25 millió forint gyűlt össze, a célhoz tehát még 15 millió forint hiányzik. A hétvégén, egy céges családi napon a tombolajegyekből befolyt összeget, csaknem 550 ezer forintot ugyancsak Ricsi gyógykezelésére ajánlották fel. Az alábbi alapítványi számlaszámra történő utalással bárki hozzájárulhat Ricsi felépüléséhez: Sorsod a sorsom alapítvány Szilágyi Richárd részére létrehozott bankszámlaszáma: OTP Bank 11738008-21504798. Ha külföldről utalnál, IBAN: HU43117380082150479800000000, BIC/SWIFT kód: OTPVHUHB. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A kis Janka még csak 6 hónapos

Figyelmesen nézi az eseményeket

Rengetegen segítenek Ricsinek

Kiemelt kép: Ricsi hathónapos kislánya miatt is élni akar. Fotók: Együtt Ricsi gyógyulásáért Facebook-csoport