Közös sírba temették azt az asszonyt és 13 éves unokáját, akiket januárban gázoltak el az M0-ás autóúton. A családfő azóta is átkozza azt a januári vasárnapot, amikor a fővárosba indultak Dányból vásárolni.

Halálra gázolták őket

A Kékvillogó.hu is hírt adott a szörnyű tragédiáról. A család autója a hazaúton defektet kapott, és amíg a családfő a leállósávban leparkolt és kocsijuk előtt telefonált, egy 29 éves sofőr halálra gázolta a feleségét az unokával együtt. A Kekvillogo.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elolvasni.

Feldolgozhatatlan veszteség

„Ezt a szörnyű veszteséget egyszerűen nem lehet feldolgozni egy embernek. Ép ésszel biztosan nem. Közvetlen közelről néztem végig, ahogy a szeretteim élettelenül repülnek a levegőben. Sosem felejtem el azt a pillanatot” – mondta a Blikknek Miklós.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Fülében cseng a halálsikolyuk

„Minden egyes nap a lefekvés után újraélem a tragédiát, s látom magam előtt az utolsó tekintetüket. A halálsikolyuk máig ott cseng a fülemben” – tette hozzá.

Kamera rögzítette a balesetet

A lap megszerezte a baleset jegyzőkönyvét, ami a helyszín adatai, a járművezető, a részes felek és tanúk elmondása alapján íródott. Ebből kiderült: a gázoló kocsiban volt egy fedélzeti kamera, amit megnéztek, így egészen pontosan rekonstruálható a szörnyű baleset. 

A leállósávban haladt a gázoló

A leírtak alapján a gázoló, Cs. György a külső sávban haladt, majd „ismeretlen okból” letért a leállósávba és ott folytatta az útját. A haladása során nem észlelte, hogy műszaki hiba miatt ott állt a család autója.

Későn vette észre az asszonyt és a gyermeket

A 13 éves Zsoltikát és az 52 éves nagymamáját, Hajnalkát már túl későn vette észre, és elsodorta őket. Az asszony szörnyethalt, a gyermek a kórházban veszítette életét.

Még nem kereste fel a gyászoló családot

„Szép napsütéses idő volt, semmi nem akadályozta a látásban, mintha szándékosan csinálta volna. A gázoló nem keresett fel még minket, pedig alapvetően elvárnám, nyilván jólesne legalább egy gesztus tőle. A felvételeket pedig soha nem szeretném megnézni, még a bíróságon sem” – nyilatkozta a gyászoló családfő.

Közös kriptába kerültek  

Feleségét, Hajnit és az unokáját, Zsoltit együtt temették, közös kriptába kerültek. Az iskolában szorgalmas kisfiút mindenki szerette, az osztálytársai rendszeresen járnak ki hozzá a temetőbe és a neki készített rajzokat ott hagyják neki a sírkövön.

Elismerte bűnösségét

A bűncselekmény elkövetését elismerő gázolót halált okozó közúti baleset gondatlan okozása miatt gyanúsítottként kihallgatták, a vezetői engedélyét pedig bevonták. A Kekvillogo.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elolvasni.

Kiemelt kép: a tragédia helyszíne. Fotó: archív