A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai összesen mintegy 270 USA dollárt, több mint 30 000 eurót és közel 27 millió forintot foglaltak le egy 48 éves magyar és egy 44 éves szlovák férfitól. A párosra összehangolt akció keretén belül csaptak le, a rajtaütésben pedig a TEK segítségét kérték a rendőrök, mivel tudták, hogy a magyar L.Z.-nek fegyvere van. 

Szlovákiából szerezte be a drogot

A rendőrség pár hónappal ezelőtt figyelt fel a párosra, miután információ merült fel arra vonatkozóan, hogy L. Z. Szlovákiából rendszeresen vásárol kábítószert, amit itthon továbbértékesít. A nyomozás során egyértelművé vált, hogy a két férfi dílerként különböző drogokat árul. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Szóltak a TEK-nek

Összehangolt akció keretében csaptak le a rendőrök a dílerekre, azonban a rajtaütésben a TEK segítségét kérték, mivel L.Z.-nek fegyvere volt. A 48 éves magyar férfit a tatabányai otthonában fogták el.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Előkerült a kokain

A nála tartott házkutatás alkalmával a rendőrök gyanús fehér anyagot, feltehetően kokaint és metamfetamint is találtak. Ezen felül a nyomozók lefoglaltak még telefonokat, laptopot, légfegyvereket, valamint közel 1,5 millió forintot és 270 USA dollárt. Ezen túl zárolták a banki számláján lévő 1,7 millió forintját. A rendőrök szintén Tatabányán elfogták L.Z. élettársát is, akinek táskájában csekély mennyiségű – elsődleges megállapítás szerint – kokaint találtak. 

Pláza parkolójában fogták el

A szlovák férfin egy budapesti pláza parkolójában ütöttek rajta a TEK munkatársai. Autójában kb. ezer darab simítózáras tasakot, különböző telefonokat és SIM kártyákat, 6200 eurót és több mint 3 millió forintot találtak a nyomozók. Ezen felül előkerült két olyan doboz is, amelyekben kábítószer volt.

Nem menekülhetett

Következett a házkutatás

 A szlovák férfi lakásán szintén droggal szennyezett dobozokat, szipkákat foglaltak le, valamint közel 24 000 eurót és több mint 22 millió forintot.

Több millió forintot foglaltak le

Jelentős mennyiség

A két dílert jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelemmel gyanúsították meg, majd bűnügyi őrizetbe vették őket, és kezdeményezték letartóztatásukat. L. Z. élettársát kábítószer birtoklása miatt hallgatták ki gyanúsítottként, ő szabadlábon védekezhet. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Videón az elfogás

Kiemelt kép: Elfogás – Forrás: Police.hu