A Pécsi Járási Ügyészség zaklatással vádolja azt a két férfit, akik egy pécsi edzőteremben kötöttek bele egy szabadnapos rendőrbe.

Márciusban történt

Az esetről korábban, itt a Kékvillogó oldalán is beszámoltunk, mint megírtuk március 6-án egy pécsi edzőteremben két férfi trágár szavakkal illetett egy szolgálaton kívüli rendőrt, valamint azzal fenyegették, hogy megvárják a terem előtt és megverik, illetve megveretik. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Beleálltak

A vád szerint az idősebb zaklató figyelt fel először a rendőrként dolgozó férfira, majd megkérdezte a társát, hogy honnan ismerik őt. A rendőr ezt meghallotta, ekkor az idősebb zaklató újra feltette a kérdést: honnan ismerik egymást. A rendőr azt felelte, bizonyára együtt dolgoztak.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Szidalmazni kezdték

Az idősebb férfi ezután kérdezősködni kezdett, így tudta meg, hogy beszélgetőpartnere rendőr. A vádlottak ezt követően elsétáltak a szabadnapos rendőr mellett és ökölbe szorított kézzel szidalmazni kezdték. „Mi van te kutya”, „Egy rendőrkutya vagy, nem?” – ilyen és ehhez hasonló trágárságokkal illették a rendőrt, aki ezt persze számon kérte rajtuk.

Megveréssel fenyegették

A válogatott beszólogatások nem értek véget, sőt fenyegetni kezdték a férfit azzal, hogy megverik. Eleinte csak az idősebb zaklató állt bele a rendőrbe, de később fiatalabb társa is becsatlakozott, és mindketten arra szólították fel a szolgálaton kívüli egyenruhást, hogy menjenek ki a teremből és ott játsszák ezt le.

Kivezették

Az idősebb vádlottat az edzőterem üzemeltetője ekkor kivezette az edzőteremből, miközben a férfi tovább szitkozódott. Az edzőterem előtt állva mindkét vádlott megfenyegette a sértettet azzal, hogy meg fogják várni és el fogják kapni. A vádlottak és négy társuk másnap ismét felkeresték az edzőtermet, ekkor már kifejezetten a rendőrt keresték, aki akkor nem tartózkodott ott.

Ez várhat rájuk

A vádlottakat zaklatás bűntettével vádolja a Pécsi Járási Ügyészség. A bűncselekmény büntetési tétele három évig terjedő szabadságvesztés.

Videón az eset:

Több rendőrtámadás is volt az utóbbi időben

Amint azt a Kékvillogó is megírta 2023. február 7-én, este, egy határmenti településen egy gépkocsi elsodort egy kerékpárost, majd annak vezetője megállás nélkül elhajtott. A helyszíni intézkedés közben megjelent a közlekedési balesetben érintett jármű közelben lakó, ittas állapotban lévő tulajdonosa.

Meg akarta támadni a rendőrt

A megalapozott gyanú szerint a férfi egy éles tárggyal közeledett az egyik intézkedő rendőr felé. A férfi a jobb kezében marokra fogott eszközt folyamatosan le-föl mozgatta, és azzal vágó és szúró mozdulatokat tett. A rendőr felszólította a férfit, hogy álljon meg és tegye le azt, ennek azonban ő nem tett eleget, hanem a tovább közelített a rendőr felé.

A rendőr hátrálni kezdett

A rendőr hátrálni kezdett, majd a testi épségének megóvása érdekében utasította a helyszínen tartózkodó civil személyt, hogy szálljon be a rendőrautóba, majd ő is beült, és bezárta annak ajtajait.

Még mindig közeledett

Mivel a férfi ezt követően is közeledett, – miközben az éles eszközt nyújtott kézzel maga előtt tartotta – a rendőr tolatni kezdett, de a férfi még ekkor is integetett felé, hogy menjen közelebb. A rendőrhöz időközben csatlakozott az addig adatgyűjtést végző társa is, és együtt intézkedtek tovább az őket fenyegető férfival szemben. Az elkövető a kést továbbra is a kezében tartva, azzal szúró és vágó mozdulatokat téve indult meg az ekkor már megkülönböztető fényjelzést is használó szolgálati autó felé, majd többször megismételt felszólításra dobta csak el a kést.

Megbilincselték

Ezután a rendőrök kiszálltak a járműből, ekkor a férfi mindkét kezét az arca elé, bokszoló állásba emelte és támadó állást vett fel, miközben hadonászni kezdett. Az egyik rendőr végül rendőrbotot használt vele szemben, majd testi kényszer alkalmazásával sikeresen megbilincselték és előállították.

Őrizetbe vették

A nyomozó ügyészség elrendelte az ittas vezetés miatt 2020-ban felfüggesztett szabadságvesztésre és 4 év közúti járművezetéstől eltiltásra ítélt férfi őrizetét. Az elkövető gyanúsítotti kihallgatása folyamatban van.

Újbudai tragédia

Mi is beszámoltunk az Újbudán meghatl rendőr tragédiájáról, a fiatal rendőr februárban lett volna 30 éves. Az esti órákban érkezett bejelentés a rendőrséghez arról, hogy Budapest 11. kerületében, a Lecke utca egyik társasházában, egy ott lakó férfi az egyik szomszéd lakás ajtaját beszakította, és be akar jutni az ingatlanba. 

Három rendőrt szúrt meg

A rendőrség megerősített létszámban érkezett a helyszínre, de férfi éles tárggyal nekiment a rendőröknek. Három rendőrt megsebesített majd az utcára menekült, ahol az egyik járőr figyelmeztető lövést követően lábon lőtte, az elkövetőt később majd elfogták. A hősi halált halt rendőr, Baumann Péter temetését január 26-án délután egykor tartották a mátészalkai köztemetőben.

Támadás Dunaújvárosban

Dunaújvárosban is megtámadtak egy rendőrt, az eset során 16 éves fiatal sebesítette meg a hivatásos személyt. A járőr azért jelent meg a társasháznál, mert egy 16 éves lány nevelőapja rendőri segítséget kért. A lány a bejelentés szerint hétfő óta nem volt otthon és éppen megjelent a barátjánál. 

Igazoltatáskor megpróbáltak elfutni

A járőr a bejelentés ellenőrzésére odament, összetalálkozott a lánnyal és annak ugyancsak 16 éves barátjával, akik éppen el akarták hagyni az ingatlant. A lépcsőházban igazoltatni akarta őket, de a fiú a felszólítását figyelmen kívül hagyva megpróbált elfutni. 

Megsebesítette a lábszárát

A rendőr testi kényszert alkalmazott, a fiú azonban a földön fekve is ellenszegült, folyamatosan próbálta őt lerúgni magáról és többször ököllel próbálta megütni. Amikor a járőr megkezdte a fiú megbilincselését, akkor a fiú egy éles eszközzel megsebesítette az intézkedő rendőr lábszárát. 

SMS-ben értette feleségét

A rendőrt az eset után azonnal kórházba vitték, ahol sebét fertőtlenítették, tetanuszt és gyógyszereket kapott. Feleségét egy rövid szöveges üzenetben értesítette arról, hogy baj van, ne várják haza, mert kórházban van.

Összetört a felesége 

A rendőr családjával, egy Dunaújváros melletti kis településen él. Felesége és két gyermeke várta haza aznap este is, amikor este kilenckor végzett volna a munkával. Dunaújvárosban. Az asszony, amint megtudta, hogy mi történt a férjével, szinte azonnal összetört. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Nemzeti Védelmi Szolgálat Facebook videorészlet