Halálra gázolt a HÉV egy férfit  Budapest 16. kerületében, a Mátyásföld, Imre utcai megállónál. A férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt. A baleset körülményeit a Budapesti Rendőr-főkapitányság vizsgálja.

Fejhallgatóval a fején

A BudapestKörnyéke.hu helyszíni tudósítója lapunknak elmondta, a H8-as HÉV vonalán történt a tragédia. Az Imre utcánál lévő gyalogos átjárónál egy 20-25 év körüli fiatalember, fejhallgatóval a fején akart átsétálni. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kürtjel

Gödöllő felől akkor még nem érkezett szerelvény, ám a túloldali sínpáron az Örs vezér tere felől közeledett egy, amely vezetője kürtjelet adott ki az átjáróhoz közeledve.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Fotó a helyszínről:

A másik irányból érkező szerelvén gázolta el

Elképzelhető, hogy a fiatal a jelzést meghallotta a zenén keresztül is, de az is lehet, hogy a szeme sarkából észrevette a balról közeledő HÉV-et, ezért hátrébb lépett néhány lépést. Sajnos azonban ekkor a bal oldali sínpáron Gödöllő irányából pont odaért a H8-as szerelvény, amely elgázolta és maga alá gyűrte a fiatal férfit.

Helyszíni felvétel:

Azonnal meghalt

A HÉV nagyjából húsz méteren át vonszolta magával a fiatal testét, mire meg tudott állni, sajnos a fiatalembernek az élettel összeegyeztethetetlen sérülései keletkeztek, azonnal meghalt.

A helyszínelés alatt

A helyszínelés mintegy három és fél órán keresztül tartott, ezen időtartam alatt a H9-es HÉV az Örs vezér tere és Cinkota között nem közlekedett, a H8-as HÉV pedig az Örs vezér tere és Cinkota között mindkét irányban a Gödöllő irányú vágányon közlekedett.

Pár hónapja is történt hasonló

Amint azt a BudapestKörnyéke.hu is megírta tavaly októberben egy 16 éves fiút gázolt el a HÉV, neki szintén fejhallgató volt a fején. A helyszínre akkor mentőhelikopter is érkezett, a fiút súlyos sérülésekkel, életveszélyes állapotban szállították kórházba. „Egy kamasz átment a síneken fejhallgatóval telefonozva. Fékezett es dudált a HÉV, de sajna nem hallotta” – mondta az eset után egy szemtanú.

Helyszíni felvétel a mentésről

Forrás: Tűzoltóság-Pomáz

Életveszélyes állapotban volt

A 16 éves fiú, Matyi akkor a szerelvény alá szorult. A fiatalembert végül sikerült kiemelni, ellátták, majd életveszélyes állapotban kórházba vitték. Később kiderült, hogy koponya és hasi sérülést, többszörös végtag, valamint csípősérülést szenvedett, a bokája is eltört.

Mindent megtettek az orvosok

A fiú életéért küzdöttek az orvosok, egy többórás műtéten is átesett, egy ideig kómában volt. Végül Matyi felébredt, de egyértelműen csoda, hogy túlélte a szörnyű balesetet.

Tragédia Budatéténynél

2020 szeptemberében Budatéténynél történt hasonló tragédia. A fülhallgatója miatt nem hallotta a tinédzser, hogy felé robog a vonat, és azonnal elcsapta az érkező szerelvény. A baleset után senki sem értette, miért sétálgatott a lány 300 méterre az állomástól az üzemi területen, ráadásul fülhallgatóval a fülén.

Fülhallgató volt a fülében

A lánynak esélye sem volt a túlélésre, olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. „A baleset Budatétény megállóhelytől mintegy 300 méterre, egy zajvédőfallal is elzárt vasúti pályaszakaszon történt. Az előzetes vizsgálatok alapján a lány a megállóhelytől távolodva, fülhallgatóval a fülében sétált üzemi területen, ahol a gyalogosforgalom tilos” – írta a baleset után a MÁV sajtóosztálya. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép és belső fotók: Helyszíni felvételek – Forrás: G.K.