Illegális gyorsulási versenyek felszámolása és a kétséges műszaki állapotú járgányok kiszűrése volt a fő célja annak a két estés programnak, amelynek főszereplői a kormányhivatal, a Nemzeti Közlekedési Hatóság munkatársai, valamint rendőrök voltak. Több, mint 100 járművet ellenőriztek, a kiszabott bírság meghaladta az 1 millió forintot.

Akció

A Pest vármegyei közlekedésrendészek tervezték, koordinálták, és realizálták az akciót, amelyhez csatlakoztak a Készenléti Rendőrség, a kormányhivatal, a Nemzeti Közlekedési Hatóság munkatársai. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Fotó a helyszínről:

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A fotó beváráslóközpont parkolója

Egy fóti bevásárlóközpont parkolója volt a célállomás, ám 2023. június 9-10-én este már az odavezető szervizutat is fogták, azaz lezárták a rendőrök. Az illegális gyorsulási versenyre érkezők tervezett időtöltését félbeszakították, a megjelenteket igazoltatták.

Helyszíni felvétel:

Milliós bírság

A rendőrség oldalán közzétette közlemény tanúsága szerint 12 járművet ellenőriztek, ebből 30 autónak nem volt megfelelő műszaki állapota, emiatt összesen 1.050.000 forintra bírságolták meg a sofőröket.

Fotó a helyszínről:

Engedély nélküli átalakítás

12 esetben a forgalmi engedélyt is bevonták, jármű engedély nélküli átalakítása miatt pedig 3 szabálysértési eljárás indult. Továbbá fejenként 30 ezer forintos bírságot szabtak ki arra a két férfira, akik a felsorakozott autók között állva indították a versenyeket. A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság egyébként jövőben is tervez hasonló akciókat, derült ki a közleményből. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Ez is érdekelhet:

Súlyos baleset a Dunai vasműben: életveszélyes állapotban, mentőhelikopterrel szállítottak kórházba egy férfit

Kiemelt kép és belső fotók: police.hu