Mi minden tartozhat a gumiabroncs-ápolás feladatkörébe? Miért érdemes egyáltalán tudatosan foglalkozni azzal, hogy az autógumik állapota a lehető legjobb maradjon? Illetve milyen eszközökre lehet szükség a maradéktalan kivitelezéshez? A cikkből máris kiderülnek a válaszok.

Mennyire számít egyáltalán tudatosan foglalkozni a gumiabroncsok ápolásával?

Végső soron a dolog pofon egyszerű. Tudatos ápolással és időről időre foglalkozva kicsit velük el lehet azt érni, hogy az autón lévő abroncsok élettartamát sikerüljön megnövelni. Azzal együtt, hogy esztétikai szempontból is sokkal kedvezőbb képet mutathatnak.

Tehát, miközben például az Olcsobbgumi.hu téli gumi kínálatában keressük az autónkhoz passzoló modelleket, közben korántsem árthat gondolni magára az ápolásra sem. Azért, hogy minden tőlünk telhetőt sikerüljön megtenni a kifogástalan állapot fenntartása érdekében.

Pláne annak fényében igaz a dolog, hogy a fordítottja is megállja a helyét. Vagyis az ápolatlan autógumik esetében gyakorta megfigyelhető, hogy idő előtt történik velük probléma, és válnak gyakorlatilag használhatatlanná.

Milyen eszközigénnyel járhat együtt a gumiabroncs-ápolás feladatköre?

Aggodalomra semmi ok, szerencsére az ápolási folyamat nem jár együtt extra eszközigénnyel. Tehát viszonylag kevés eszközből is kifogástalan színvonalon lehet megoldani a feladatot. Odafigyelve viszont arra, hogy minőségi eszközökkel rendre hatékonyabb a munka, tehát nem éri meg túlzásba vinni a spórolást.

Szintén előnyt jelenthet, hogy ma már praktikus szettek beszerzéséhez is adottak a lehetőségek. De akár külön-külön is meg lehet azt oldani, hogy a gumiabroncs-ápoláshoz minden szükséges eszköz kéznél legyen.

Mindenekelőtt kellhet egy gumiápoló készítmény, ami segíthet proaktívan elkerülni a gumik kiszáradását. Kell egy eszköz, amivel a készítmény a felületre juttatható. Ezenfelül pedig már csak némi textilre lesz szükség, ami az úgynevezett finomhangolás jegyében segít az anyagot eloszlatni a felületen.

Amire még fontos lehet gondolni az ápolás kapcsán

Felmerülhet kérdésként a gumiabroncs-ápolás ideális időszaka. Ebből a szempontból jó eséllyel a legjobb választás a téli és nyári szett közötti csere ideje. Ekkor megéri rászánni azt a néhány plusz percet, hogy a gumik állapota tényleg kifogástalan maradjon.

Mielőtt magát a gumiápolót a felületre juttatjuk, előtte nem árthat vetni néhány pillantást annak az állapotára. Kiváltképp fontos lehet eltávolítani minden kavicsot és nem odaillő anyagot, ami akaratlanul is beékelődhet a barázdák közé.

Ha pedig ezzel megvagyunk, még a kopás állapota lehet igencsak fontos. Tekintve, hogy bizony idővel a futófelület kopásával párhuzamosan csökkenhet az a fajta biztonság, amit az autógumik nyújtani tudnak menet közben.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos mérések szerint a BudaPestkörnyéke.hu hírportált a forgalmas napokon 340.000 ember olvassa!