Bajba jutott kirándulót mentettek a szilvásváradi önkéntes tűzoltók az Istállóskői-barlangnál. A kiránduló egy sérülés miatt nem tudott továbbmenni, ezért a tűzoltók a mentőkkel közösen, hordágyon hozták le a turistaútról. Tudósításunk végén mutatjuk a bravúros mentés képeit.

Bajba került a kiránduló

Bajba jutott kirándulót mentettek a szilvásváradi önkéntes tűzoltók Szilvásváradon, az Istállóskői-barlangnál. A kiránduló egy sérülés miatt nem tudott továbbmenni, ezért a tűzoltók a mentőkkel közösen, hordágyon hozták le a turistaútról. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Bravúros mentés

Az egyenruhások bravúros mentést hajtottak végre, nem kis feladat volt feljutni a riasztás helyszínére, majd a nehéz hegyi úton biztonsággal lehozni a hordágyat. A tűzoltók és a mentők végül sikerrel jártak, a bajba jutott férfi a későbbiekben megkapta a megfelelő ellátást.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

 „Mi megúsztuk zúzódásokkal”

„Mi is szombatunk voltunk fent, nagyon csúszós a meredek lejtő, ami felvezet a barlanghoz. Átfolyó patakok és turisták koptatják az utat és a köveket. Mi is megcsúsztunk, de kisebb zúzódással megúsztuk” – írta az internete egy természetjáró, aki kis híján szintén pórul járt.

Tegyék biztonságosabbá!

„Nem ártana most már biztonságosabbá tenni ezt a szakaszt, mivel nagyon sokan látogatják a barlangot” – tette hozzá.

„Életveszélyes útszakasz”

„Nem csodálkozom egy percig sem, életveszélyes az egész útszakasz, kidőlt fák, brutális sártenger, igazán lehetne tenni legalább egy tájékoztató táblát, hogy veszélyes túraútvonal” – fogalmazott egy újabb kommentelő.

Egy jótanács

„Van egy javaslatom: mindenki erőnlétének és egészségi állapotának figyelembe vételével válasszon túraútvonalat, vegye figyelembe az időjárási viszonyokat és ha idősebb, soha ne menjen egyedül” – olvashattunk egy fontos gondolatot. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A bravúros mentés képei

A bravúros mentés képei

A bravúros mentés képei

A bravúros mentés képei

Kiemelt kép: kirándulót mentettek a tűzoltók. Fotók: Szilvásvárad ÖTE