Megdöbbentő események történtek ezen a héten a fővárosban: több olyan nőt is elgázoltak vagy elsodortak, aki babakocsit tolt az úton. Egy apukát és a kisfiát egy zebrán ütöttek el, csakúgy, mint egy 12 éves iskolást. A rendőrség kiemelt figyelmet kér a közlekedőktől.

Elütötték az iker-babakocsit

Ikerbabakocsit tolt át a zebrán egy anyuka a 18. kerületben, a Nagykőrösi úton november 20-án, hétfőn reggel 6 óra körül, amikor egy buszt előző autós elütötte. A nőt, 19 hónapos kislányát és két és fél éves kisfiát megfigyelésre kórházba vitték. A 11. kerületi Albertfalva utca és Sáfrány utca kereszteződésében aznap 16 óra körül egy édesanya és kilencéves kislánya kerékpárjaikat tolták át a zebrán, amikor egy figyelmetlen autós elütötte őket. Az anyuka biciklijén négyéves kisfia is ott ült a gyermekülésben, könnyű sérüléseket szenvedtek. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el! 

Elsodorták őket  

Ugyanezen a napon 18 óra után a 14. kerületi Fűrész utcában kelt át az úttesten egy nő babakocsit tolva, amikor azt – benne a 15 hónapos kisbabával – elsodorta egy kanyarodó autós, aki könnyű sérüléseket okozott. Két nappal később, szerdán 17 óra után a 21. kerületben, az Ady Endre úton egy 12 éves fiú szaladt át a zebrán, elütötte egy autó, súlyosan megsérült.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Gázolás a zebrán  

Csütörtökön 16 óra körül a 12. kerületi Alkotás utcában négyéves kisfiával ment át a zebrán egy apuka, amikor elütötték őket, szerencsére ők is könnyebben sérültek csak. A Budapesti Rendőr-főkapitányság valamennyi esetben eljárást indított.

Fokozott óvatosság

Késő ősszel már korán sötétedik, gyakran köd és csapadék rontja tovább a látási viszonyokat, a csúszós út miatt pedig nagyobb a féktávolság, emiatt az autósoknak fokozott óvatossággal kell közlekedni. A zebrák megközelítésénél még nagyobb óvatosság szükséges, mindig számítani kell a gyalogosokra!

Kiemelt figyelem  

A közlekedésrendészeti ellenőrzések során a Budapesti Rendőr-főkapitányság kiemelt figyelmet fordít a kijelölt gyalogátkelőhelyeknél az elsőbbségadást elmulasztó járművezetőkre. Ugyanakkor a gyalogosoknak is óvatosabban kell közlekedni. Az úttestre lépés előtt mindig alaposan nézzenek körül, gyermekeiket is tanítsák meg a legfontosabb szabályokra, és mutassanak nekik jó példát, illetve ilyenkor viseljenek élénk színű, világos, lehetőleg fényvisszaverő elemekkel rendelkező ruhadarabokat – hívta fel a figyelmet a rendőrség a police.hu oldalon.

Nem figyelt oda

Ahogyan arról a BudaPestkörnyéke.hu is beszámolt, drámai baleset történt Pomázon: egy gyalogátkelőhelyen ütöttek el egy iskolás fiút. A helyszínről származó információk szerint a Hyundai sofőrje tehetetlen volt, a gyermek kerékpárjával figyelmetlenül, lassítás nélkül ment ki az útra. A fiút mentőhelikopter szállította kórházba.

Nem nézett körül

„Konkrétan kiment a kocsi elé lendülettel, semmilyen körültekintés nélkül. Sajnálom a srácot is, aki elütötte, és a kisfiút is! Remélem minden rendben lesz vele!” – írta egy szemtanú az egyik pomázi Facebook-csoportban. 

Mentőhelikopter is érkezett

„Mi is pont láttuk. Biciklivel volt a kisgyerek, én már csak azt láttam, hogy fekszik a zebra szélén, mentőautó, mentőhelikopter, rendőrök. Kb. 1 órás dugó volt, utána indult el újra a forgalom a Beniczky utcában” – tette hozzá egy másik helyi lakó.

Meg kell értetni a gyerekekkel

„Jobbulást a gyerkőcnek! De jobban jár minden szülő, ha veszi a fáradtságot és beleveri a gyerek fejébe (én is ezt teszem), hogy addig el nem indul, amíg mindenki meg nem állt. Azt kell velük is megértetni, hogy a közlekedési eszköz sokkal erősebb, mint egy gyalogos. Akárki akármit mond” – írta egy szülő. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el! 

Kiemelt kép: illusztráció