Előre kitervelten elkövetett emberölés bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat a  Somogy Vármegyei Főügyészség azzal a kamasszal szemben, aki tavaly májusban egy közös vadászat során fejbe lőtte az apját Szulokon. Apa és fia a Barcs melletti erdőbe mentek, amikor a 18 éves fiú hátulról támadt rá apjára. Tette után Budapeten, egy szállodában bújkált, ott fogta el a TEK. 

Apjával ment vadászni

A fiú rendszeresen elkísérte a hivatásos vadász apját a vadászatokra, így tudta, hogyan kell a fegyvereket használni. A tragédia napján, kifejezetten kérte, hogy vele tarthasson egy vadászatra. A kóros elmeállapota miatt ugyanis az a tévképzete volt, hogy az apja rossz hatással van az emberiségre, és ezért végezni akart vele. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Fejbe lőtte az apját

A vadászatot követően a fiú megvárta, hogy az apja belekezdjen az elejtett vad kizsigerelésébe, majd mögé léptett és az egyik golyós vadászpuskával hátulról fejbe lőtte a férfit. 

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Az antikrisztust látta benne

A 18 éves fiú ezt követően a helyszín közelében elrejtette a holttestet és másnap apja fegyvereit magához véve Budapestre szökött. A fiú a rendőröknek azt mondta az elfogása után, hogy azért ölte meg édesapját, mert meg akarta állítani a főgonoszt, és kiiktatta az Antikrisztust. A tettéről még hangfelvételt is készített.

A nagymama szólt a rendőröknek

Az áldozat édesanyja tett bejelentést a barcsi rendőrségen, hogy a vadászként és erdészként dolgozó fia, L. Norbert eltűnt otthonról és 2 napja nem adott életjelet magáról.  A férfi egy Németországból érkező vendégvadászt vitt ki vaddisznó vadászatra a területére, ide kísérte el fia, L. Martin is.

Visszatértek az erdőbe

Apa és fia, miután megvacsoráztak a német vendégvadásszal, visszatértek az erdőbe, hogy kizsigereljék az állatot. Martin itt agyonlőtte apját, a kivégzés pillanatait a telefonjával hangrögzítővel felvette. Ezután magához vette apja telefonját és fegyvereit, majd Budapestre utazott. Útközben a mobiltól megszabadult, de előtte még apja nevében üzeneteket küldözgetett vele. A TEK fogta el a fővárosi szállodánál.

Ő is vadász akart lenni

Az apja mindig okos, szófogadó gyerekként beszélt róla, s bár nem fejezte be a barcsi gimnáziumot, nem volt buta srác. Már a vadászvizsgát is letette, igaz, saját fegyvere még nem lehetett. Norbert titokban, az erdőben tanította meg lőni a gyereket, ezt mindenki tudta a városban.

Elborulhatott az elméje

A tragédia után a család és az ismerősök nem értették, mi vezethetett a 18 éves fiú tettéhez. Elmondásuk szerint apa és fia közt jó volt a viszony. Az ismerősöknek az volt a véleménye, hogy Martin elméje elborulhatott. Szerintük valaki hatására tette, talán az interneten talált ilyen anyagot, vagy egy szekta kerítette a hatalmába.

Csomagot vitt unokájának

A meggyilkolt vadász édesanyja, L. Istvánné teljesen összetört, amikor meghallotta fia halálhírét. Igazi sokként hatott rá, hogy ráadásul az unokája ellen indítottak eljárást a gyilkosság miatt. Az idős asszony akkor azt mondta, bár volt a rendőrségen, de nem beszélt az unokájával. De csomagot, élelmet, tiszta ruhát, tisztálkodási felszerelést vitt be neki, teljesen megrendült, nem akarja elhinni, felfogni a történteket.  

Felmentené az ügyészség 

Az ügyészség most azt írja, a fiú kóros elmeállapota miatt képtelen volt arra, hogy cselekménye következményeit felismerje, vagy hogy e felismerésnek megfelelően cselekedjék, ezért nem büntethető. A főügyészség ezért arra tett indítványt, hogy a büntethetőséget kizáró ok miatt mentsék fel, és a bíróság rendelje el a kényszergyógykezelését. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Rendőrségi videó a fiú elfogása után

Kiemelt kép: