Vasárnap délben kiderült, milyen sors vár a Baumann Pétert meggyilkoló Sz. Szilárdra. A bűnözőt elmegyógyintézetbe küldik, és itt vizsgálják meg azt is, mitől volt zavart tette elkövetésekor.

30 napra letartóztatták

Vasárnap megszületett a döntés: a Budakörnyéki Bíróság ma délelőtti határozata alapján 30 napra letartóztatták a rendőrgyilkossággal gyanúsított Sz. Szilárdot.  A Kékvillogo.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Elmegyógyintézetbe küldik

A férfi lábának lőtt sebe nem súlyos, ezért nem a berettyóújfalui börtönkórházba, hanem az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetet jelölték ki fogva tartása helyeként 30 napra.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Megvizsgálják, mitől volt zavart

Itt megvizsgálják majd, mennyire volt beszámítható a bűncselekmény elkövetésekor, illetve mitől volt zavart. Ha drog hatása alatt nem fogta fel, mit is tesz, az nem mentesíti a felelősségre vonás alól – írta meg a Blikk.

Megdöbbentő részletek

A Kékvillogó.hu írt arról, hogy időközben megdöbbentő részletek derültek ki a budapesti rendőrgyilkosságról. A legfrissebb hírek szerint a rendőrök már elvették a kést Sz. Szilárdtól, amikor hirtelen sötétbe borult a lépcsőház. Ezt a pillanatot kihasználva támadt rá a férfi az egyenruhásokra, és szúrta szíven kétszer is egyiküket.  

Kést találtak a férfinél

Miután a három rendőr a helyszínre érkezett, igazoltatni kezdték a magából teljesen kikelt Sz. Szilárdot. A rutinművelet során egy kést találtak a férfinél, amely egy tokba volt helyezve. A fegyvert maga Baumann Péter tette zsebre, néhány pillanattal később azonban olyan történt, amire senki nem számított.

Sötétbe borult a lépcsőház

A lépcsőház világítása váratlanul lekapcsolódott, Sz. Szilárd pedig azonnal nekirontott Baumannak. Megszerezte a kést és habozás nélkül, kétszer egymás után szíven szúrta a rendőrt, majd a koromsötétben hadonászva a többieket is megvágta – tudta meg a Blikk.

Lábon lőtték, majd elfogták

A sérült rendőrök üldözőbe vették az utcára kirohanó férfit, többszöri figyelmeztetés után lábon lőtték, majd elfogták.

Már meggyűlt a baja a törvénnyel

Felfüggesztett börtönbüntetés próbaideje alatt ölt a rendőrgyilkos. Az agresszív férfi többször állt már bíróság előtt. Akár élete végéig börtönbe kerülhet. Egyik ismerőse, akivel többször együtt dolgoztak építkezéseken, azt mondta, hogy a férfinek alig volt egy józan pillanata, rendszeresen drogozott – hangzott el a Tv2 Tények című műsorának szombat esti adásában. 

Felfokozott érzelmi állapotban

A férfit az ügyészség őrizetbe vette, gyanúsítottként hallgatta ki, ő nem tett vallomást és panasszal élt a gyanúsítás ellen. Egy kriminál-pszichológus úgy véli, hogy a férfi valószínűleg az ügyvédje javaslatára nem beszél, a gyilkosság pillanatában pedig felfokozott érzelmi állapotban lehetett.

Később fogja fel, mit tett

A szakember szerint a gyilkosok gyakran csak később fogják fel, hogy mit tettek, aki mégis tisztában van a következményekkel, az pedig abban bízik, hogy ha megszökik, elkerülheti a börtönbüntetést. A Kékvillogo.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: a helyszínelés. Fotó: Facebook